05 června 2012

Normální je cítit se skvěle....

....tak o tom jsme xkrát za den přesvědčováni v reklamě na jistý jogurt usmívající se známoou herečkou hladící si po konzumaci onoho výrobku spokojené bříško. Ovšem já a věřím že se mnou i jiní, si začínají v tomto státě připadat značně nenormálně. Neboť je normální, že si Král Krysa usmyslí že se za žádnou cenu nezřekne svého poslaneckého mandátu, a i ve vězení chce pobírat svůj jidášský groš, ovšem značně namnožený, rovnou na 80 000 těchto grošů? Zřejmě se ve vězení necítí normálně a chce mít svůj životní standart i tam. A pak živit dvě rodiny současně také něco stojí. Nějak ale pozapomíná na to, že v tom vězení sedí za to, že rozkrádal peníze státu a možná i Velké Matičky unie. A státu přispívají do pokladny "normální" lidé kteří pracují poctivě, někdy i v noci a jsou ještě díky tomu nazvání jiným "normálním" člověkem kurvami a zloději. A proč pracují v noci? Inu protože musí také živit rodinu a to většinou jen jednu, neberou těch 80 a více tisíc a už skoro vůbec nedosahují na onu bájnou průměrnou mzdu v naší republice.
Padají při tom na hubu, a nemohou si létat do různých vil kde si vesele užívají, nepřevádí si peníze na Kajmanské ostrovy, protože jsou rádi že po zaplacení základních věcí jim zbyde z bídou na jídlo.

Nepřipadá mi ani normální, že se kvůli tak stupidní a drahé akci při níž vyběhne na trávníky ve dvou státech 22 různých manekýnů, kteří si budou honit trika a předvádět na trávnících své nejnovější účesy od renomovaných a ovšem i velmi drahých kadeřníků, nebo svá nová tetování, dějí taková zvěrstva při vyklízení ulic ukrajinských a polských měst při očistě od toulavých psů a koček že se nechce ani věřit tomu, že si dovolujeme se nazývat Člověk rozumný. Nebo vám snad připadá normální, že se těm chudákům vyklubují packy na záda,svazují se po třech, rvou do pytlů aby byli následně živí a bezmocní naházení do přenosných kremačních pecí? Že se stahují zaživa s kůží když se někomu líbí barva jejich srsti, či zatouží po "kočce" na záda? Mě tedy rozhodně ne. A ty peníze které všechno toto bláznovství stojí by byli o mnoho lépe využitelné. Koho bude bavit nosit za měsíc, dva triko s emblémem které se muselo nějak vyrobit (většinou za mrzký peníz těm kteří je vyrábějí)?

Normálnost prostě v dnešní době může znamenat cokoli... Ale položme si otázku co je normální. Poctivost nebo veřejné rozkrádání v přímém přenosu? Slušnost nebo arogance, sprostota a vulgárnost těch kteří nám vládnou? Harmonické vztahy v rodině, nebo týrání, zneužívání a bití? Teror psychický i fyzický ?
Možná jsem nenormální, že všechno toto nepovažují za normální, ale že bych už se jednou chtěla cítit jako normální, spokojený občan, který se ráno vzbudí a nemusí se bát že úplně normálně k němu vtrhnou exekutoři a úplně normálně mu začnou zabavovat věci kvůli dluhu, který zcela v klidu a normálně nasekal jejich bývalý ex. Takže se mi nedivte, že se nebudu cítit normálně i kdybych snědla vagon toho zázračného jogurtu.
A jak se znám asi bych po tom normálně strhala záchod......


11 komentářů:

  1. škoda je rozčuľovať sa nad takými vecami, taký ľudia ako sme my s tým spravíme veľké NIČ

    OdpovědětVymazat
  2. A kdo myslíš , že zaplatí převoz a vychloubačné vystoupení onoho " Krále Krysy " , které právě teď probíhá ve sněmovně ve stylu  já nic , já muzikant. Zase my , NORMÁLNÍ občané . Když už tam chce za každou cenu být , měl by si to všechno zaplatit ze svého .

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Jenže podle mne to NENÍ normální že se s tím nedá nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Naprosto souhlasím a naprostou souhlasím s tvým článkem.

    OdpovědětVymazat
  5. Jeden politilog řekl, že národ má takovou vládu jakou si zaslouží....tedy asi jsme fakt hodně zlí, když máme TOHLE jako vládu. A budu kritická i k jednomu mému spolužákovi, který tam sedí a sám je aktérem také jedné dosud nevyřešené kauzy. I když ctím presumpci nevinny, to co se děje ve mne vzbuzuje přímo atavistické sklony.Ani se nedívám na vystoupení Krále Krysy, protože si nechci kazit víc už tak špatnou náladu a ani zažívání, když už jsem si udělala tak dobrý oběd...s tou topkou to nějak ani nevidím, jsou tu lepší (Malkiel), a z těch padají opravdu perly.Co se týče těch zvířat, tak dokument to není, ale mám denodenně fotky  v poště a na FB....a jsou to opravdu hrůzy, to mi věř. Už je ani nerozklikávám, protože bych u toho musela řvát celej den a rozhodně bych už neměla nikdy klidné spaní, zvlášť když bych se podívala na ty naše čumáky co mám doma.

    OdpovědětVymazat
  6. Teda Vendy smekám hluboko klobouk.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Z toho si nic nedělej, mě taky. Víš, já si říkám že i když je tohle ne moc dobrá vláda a to co se děje není vůbec morální, tak bych stejně v životě nevolila ani komunisty ani socdem....protože potom by to teprve bylo opreavdu to HŮŘ !!!!

    OdpovědětVymazat
  8. S tvým článkem naprosto souhlasím, Vendy! Myslím si, že hodně lidí nostalgicky vzpomíná na "zlaté časy" před sametovou revolucí. Komunisty bych ovšem taky nevolila, za nich se děly hrozné věci, o kterých jsme neměli ani páru.

    OdpovědětVymazat
  9. [5]: Jo, Malkiel je Numéro úno. Zkrátka, třída. Taky k němu ráda chodívám.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Ba naopak, ještě s tím souhlasej a dokonce zakládaj různé skupiny na fb. A to je teprve výkvět společnosti co se tam slejzá....Mě to připadá, že to už jsou generace vyrostlý na americkejch kreslenejch seriálech kde se mezi sebou mydlej kočky a psi či jiná zvěř, seká si hlavičky a pacičky a furt žijou, a tihle to holt zkoušej i v reálu a hle, oni když jim sekaj pacičky a hlavičky zústávaj mrtví a nebo to rozhodně nekomentujou z úsměvem že je tejraj....já už jak jsem říkala taky už ani nic raději nerozklikávám.Vidíš, dokonce vlastně nikdo skoro svůj rozlobený komentář nedává pod ten článek ale sem. Protože se na to nechtějí koukat jaký jsme mi lidé strašný hovada když tohle dokážem dělat jak sobě navzájem tak i těm ubohejm zvířatům....

    OdpovědětVymazat
  11. Velmi dobrý a dost dobře vystihující článek o tvrdé realitě

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....