09 listopadu 2012

Vinutí.....

Zdává se mi, že jak réva se vinu kol tebe.
Ruce mé jsou šlahouny kterými hladím tvou zachmuřenou tvář.
Sedíš pode mnou a nevnímáš zelený přísvit mých listů, ni sluneční zář.
Z hroznů mých saješ sladkou šťávu, z mého stínu vidíš nebe.

Jsem réva, dávám plody které mačkáš v rukách svých.
Tvoříš z nich nápoj, bolestí ze mne dostáváš
to nejlepší co ve mě je. Co ve mne zraje, to přetváříš
v nápoj co s chutí ochutnáváš. A slíbat bych jej chtěla ze rtů tvých.

Jsem réva s kořeny pevně v zemi, zakotvená...
Nemohu odejít, nemohu utéci....
Před vichřicí jež v poryvech rve mé listy, mé větve.
a způsobuje rány v mém srdci.
A já nemohu odejít, jsem jen....
... tvá žena....



Náhody ne zrovna blbé....

Ano, i když je téma dané Náhoda je blbec já mám v posledních letech štěstí na ty náhody šťastné. A to v setkávání se se skvělými lidmi. Stále mi vrtá hlavou jestli jde o náhodu nebo o nějaké vyšší řízení když s milionů lidí na netu kliknu zrovna na jednoho z kterého se nakonec vyklube výborný přítel a kamarád.
Jenže, nakonec zjistím, že...jeho dobrý kamarád je velmi dobrý kamarád s mým ztraceným skorobratrem, s kterým se náhodou setkám na výstavě a on náhodou bydlí ve stejné vsi jak moje neteř, a náhodou dělá webovky pro ranč o kterém v životě neslyšel ale zrovna tam má náhodou koně ten můj kamarád z netu?
Že náhodou někdo z těch několika desítek tisíc blogerů klikne na můj blog a zjistí na základě náhodně psaného článku, že jsme spolu kdysi dělali ve stejném podniku, chodili do té samé školy ve stejných letech, jen o pár ročníků výš?
Že zcela náhodou vezmu telefonní seznam, zavolám na číslo kde se domnívám že by mohl bydlet kamarád z dětství a díky tomu se nakonec sejdeme zase po desítkách let s celou naší partou s kterou jsme trávili dospívání?
Že díky jedné jediné fotce místa které znám i já se seznámím s vynikající blogerkou a skvělou ženskou?
Říká se že někdo měl smůlu že byl ve špatný čas na špatném místě. Já říkám že jsem dík náhodě ve správnou chvíli a ve správný čas klikla na správnou adresu, odkaz či fotku.... Že jsem měla štěstí a seznámila se s lidmi kteří obohatili můj život.

Nevím co vždy vede mou ruku že klikám a píšu lidem z kterých se pak vyvrbí ti, za něž té šťastné náhodě nepřestávám děkovat. Někdo říká náhoda, někdo osud. Pro mne náhoda a osud jedno jsou...