01 srpna 2013

22 / 52

1 / 26.7.13
Zavařuju jen se ze mne kouří, vyrábím různé směsové zavařeninky podle toho co mi jak pozbude. Synátor si odnesl zase malou sklínku protože mi tu vyblízával s chutí hrnec. Mám radost že ty moje zavařeninky pořád rád konzumuje a proto je i ráda dělám....

2/ 27.7.13
Po horkém dni, po užívání si vody mňamka k večeři. Druhá dávka grilovaného masejčka. Hmmmm, jak já miluju vůni hořícího dřevěného uhlí!!!!

3 -4 / 28.7 - 29.7.13
Čekání na déšť, tak by se tyhle dva dny daly nazvat. Ovšem až dneska večer konečně zapršelo. Ovšem že by se v tom vyhřátém baráku nějak ochladilo tak to vůbec. Už třetí noc se potím a funím jak někde opravdu v tropech. Jediná radost je tedy ta, že noční bouřka a vítr nenapáchaly žádnou škodu, i když na začátku to vypadalo dost divoce a vzpoměla jsem si na tu Velkou Vichřici která nám zaparkovala altánek na vedlejší jabloň.

5 / 30.7.13
U veta s Bobešem, zase si uhnal něco střevního. Chodí totiž po zahradě a žere spadané ptáčnice, jablka, doma sbalil s koše šlupky od melouna. Takže si díky své pažravosti vykoledoval dvě injekce a výtěr aby se zjistilo jestli nemá salmonelu, která se jak říkal vet, v posledních týdnech u pejsků objevila. Kontrola záhonků a jsou pěkně namoklé! Však už to bylo potřeba....

6 / 31.7.13
Výsledky u Bobeše nepotvrdily salmonelu, tudíž hurá, nemusíme jezdit na injekce, stačí tablety atb. Je zataženo (příjemně) fouká vítr (nepříjemně) končí první prázdninový měsíc (už) a zítra jde dcera do práce(konečně). Nic proti ale když není při dovolené nikde na výletě mimo domov, je její přítomnost někdy dost vysilující a atmosféra výbušná.

7 / 1.8.13
Klídek a havaj. To je dnešek. Muž mi právě volal že v pohodě dorazil na skutru na chatu, že ani tam bouřka nenapáchala žádné škody a tak si užívám doma klídku, kdy nemusím vařit (já si dám polívku co tu je) můžu si sedět u kompu aniž by se ozývaly různé řeči a nepadaly otázky typu A proč nejseš venku? Pak budeš frfňat že sis to neužila! Jo, mám svou rodinku ráda, ale když se takhle na chvíli rozprskne tak jí mám ještě raději! A mám z nich i radost....

Moji milí a zlatí....koníci


.....samozřejmě, jak víte,
a jak jsem tu již několikrát říkala, propadla jsem navždy kouzlu koní. A jako takoví nikdy na žádné pouti nechybí. Poníci šetlendští i ti většího vzrůstu, i koně větší v tomto případě pro westernové ježdění. To jsem dokázala jako jedinou atrakci když jsem byla malá vyžadovat. Svezení na koníčkách. Takže když jsem je zmerčila, okamžitě jsem se vyflákla na focení všeho kolem a už měla oči a objektiv jen pro ně....a jak jsem viděla a slyšela, některé děti si prosazovaly svezení na: "stejných koníčkách jak včera, že jo babi?"











U těch dalších jsem se tak trochu zasekla a zapovídala s majitelem. Nejdřív na něj zapůsobil ne zrovna dobře foťák, nejdřív si myslel že jsem zase nějaká vetrinární kontrola, a tak se tvářil všelijak, ale když jsem ho ujistila, že nejsem žádnej kontrolor jen ohromný milovník koník obrátil a docela dobře jsme si popovídali. O tom jak je dneska tenhle kočovnej život prodělečnej, o tom jak strašně rádi lidi udávají a volají na ně veterináře(právě den před tím tam měli kontrolu prý kvůli údajnému týrání zvířat), jak je tvrdě napadán chov koní "naboso" tedy bez podkov a že vlastně si na tohle všechno vydělává chovem těch koníků. A ukázal mi svého chovného hřebce s ohromnou pýchou a svou nejmilejší klisničku (taky s patřičně pyšným výrazem)...


Ten pán z bičem je majitel


A tady ta bílohnědá klisnička je ta jeho nej....



Ti, tedy správně ty, protože všechno byli klisničky, právě odpočívali a dostali sváču. Pěkně krásně voňavé seno. A jak debužírovaly!





Pěkně všechno pohromadě pro tu správnou péči



A co se týče toho týrání? Nevím, ale já viděla že koníci měli pěkně všechno u tlam, jak vodu, tak krásné seno, podestláno měkoučce pilinama, vyhřebelcovanou čistou srst, krásně osvalení, žádnému nebyla vidět žebra. A měli se rozhodně líp než jak teď párkrát v televizi ukazovali jak se taky mají "dobře" koníci o které se jejich majitelé taky "dobře" starají....tak snad jen to, že asi rozběhnout se po pastvině by je bavilo víc, a tak možná půsbili smutněji....

Přijela pouť, a lidí proud...aneb "Právě začínáme!"


Vždy předposlední víkend v červenci
je na Mníšku velká pouť. A vyhlášená. Plac před zámkem, přilehlé ulice i náměstí obsadí atrakce a stánky, na dalším volném prostoru je velká výstava hospodářského zvířectva a městečko se zcela podá atmosféře léta a veselí. Tentokrát byl dokonce vjezd a náměstí pro auta uzavřen a tak jsme se dosti překvapeně prodírali ulicemi plnými parkujících aut. A jak jsem koukala po značkách i ze vzdálenějších krajů. Než jsme se oklikou dostali k náměstí a zjevil se nám důvod toho všeho. Sluníčko pálilo a lidí všude plno, takže první popud hned se z mužem vrátit a zatímco bude na lovu potravin fotit jsem zamítla s tím, že si tam zajdu až druhý den.
Tak jsem také učinila a ve chvílích před tím, než se zase naženou davy atrakcí chtivých návštěvníků se v klidu procházela mezi stánky a fotila.

Takže "Rrrračte vstoupit na naše skvělé atrrakce, právě se chystáme na další skvělou jízdu kterou zažijete jen u nás!!!!"









Jednou do roka zhlíží důstojný zámek na veselé hemžení v podzámčí....



Většina stánků byla s dobrůtkami jako jsou perníky, všemožní gumoví hadi (I když na ty z našeho dětství nemají), turecké medy a jiné klasické pouťové mňamky (či fujtajbly, jak pro koho)
Je vidět že už pominula éra perníkových Šmoulů a jiných postaviček ze seriálů a klasická srdce z pouti opět převzala nadvládu!



Pro větší kluky a hlavně pro pány tu byly k vidění i pořádné kudly....


.....ba i bájný meč se ukázal


A tohle zase bylo něco pro mne, milovnici sýrů



A kdo má rád keramiku tak si u malého stánku taky určitě vybral. Mne tedy dojal ten puntíkatý babičkovský nočník



Celkově když porovnám s těmi minulými poutěmi, se hodně změnilo složení atrakcí. Už to nejsou velké kolotoče, centrifugy a podobné atrakce nutící mne při pohledu na lidi bavící se na nich ke zvracení, ale většinou lehce složitelné a zase rozložitelné nafukovací hrady, bazénové zorbingy apod.
Ovšem jedna atrakce ta nesmí chybět nikdy a kvůli ní jsem i oželela další focení a hnala se úprkem za ní....myslím že ti kdo mě znáte asi už víte co bylo dalším cílem mého hledáčku....