14 listopadu 2012

Ještě trochu vzpomínek....

Když jsem si teď poslouchala jednu z mých vykopávek, Child in Time a slyšela to skvělý sólo na Hammondy, vzpoměla jsem si na jedno jméno. které je s nimi taky nerozlučně spjato.... to jméno zní Marián VARGA.

Samozřejmě že mí vrstevníci i ti starší budou vědět o koho se jedná. Skvělý slovenský hudebník který leta vystupuje se skupinou COLLEGIUM MUSICUM. Spolupracoval s Pavolom Hammelom na některých jeho písních. Byl z průkopníků elektronických varhan a hudby vůbec, na Slovensku i u nás. A genialní lehkost z jakou ty varhany zvládal byla a je něco úžasného.
Hrál skvělé jazzové variace na Bacha, Haydna ale i skládal své vlastní skladby....









Tolik art rockové legendární Collegium Musicum a Marián Varga....ale ještě jeden zajímavý hudební projekt stojí za pozornost. Je to projekt Michala Dvořáka (Lucie) a špičkového houslisty Jaroslava Svěceného nazvané VIVALDIANO. Je to skvělá simbióza moderní hudby a klasického koncertního houslového umění. Zde byl hostem RADIM HLADÍK...






Skvěle se to poslouchá, a mě z toho běhá mráz po zádech, což je znamením že to je opravdu skvěle udělaná muzika která mi má co říct....

Podzimní krokusy....

Při letošním velkém hledání cibulek různých kytiček jsem mimo jiné povytahovala podzimní krokusy. Když jsem je znovu na teď na podzim vysazovala myslela jsem, že pokvetou až příštím rokem. Jenže jaké bylo mé překvapení když jsem se vrátila z chaty po výstavě a na záhonku se skvělo deset krásných květů. A na prázdném záhonu opravdu nešlo je přehlédnout. Tak jestli mi udělají i ostatní takovou radost na jaře tak je opravdu na co se těšit. Pokud tedy nepřijde konec světa....Mrkající. Co myslíte?





Hrdlička....

Jeden čas jich tu bylo mraky.V zimě když byla plná krmítka jeden strom jich byl vždy plný. I během roku je bylo pořád slyšet. Ale poslední dvě zimy je strom prázdný a přes léto jsem je není slyšet. Nevím co se stalo, jestli jim někde něco nasypali a ony se přestaly množit, nebo je zdecimovali dravci, nemám potuchy. A když se mi tu dvě začaly producírovat po záhonku a na stromě musela jsem si je vyblejsknout. Mají moc krásné hlavičky a jsou takovým stělesněním nevinnosti, nemám pravdu?