31 března 2019

Blondýny na cestách, chocholouškov, mnoho krásných květů a jedno město vstalé z mrtvých ...




Když jsem byla vloni na podzim s Blondí na výstavě orchidejí v Botanické, domluvily jsme se, že teď v březnu vyrazíme společně do Drážďan na obdobnou akci. Málem ale na výlet nedošlo, nejdřív kvůli problémům s nástupem a výstupem Blondí v Ústí, potom díky mému ochoření které se mi taky podařilo naštěstí natolik zkrotit že jsem mohla přežít celý den na nohou.
Narozdíl ode mne, kdo musel vstávat ve čtyři ráno, a rozhodně ne s velkou radostí, Blondí v Ústí do autobusu vstupovala rozzářená, odpočinutá a vyspalá...
První na programu byl zámeček Zuschendorf a krása květů azalek a kamélií. Krásné místečko, ohromné skleníky plné úžasných a obrovských keřů, místy i stromů kamélií, a někdy i víc jak dvoumetrových azalek. Místo které dělalo té nádheře víc než důstojný rámec.
Další část nás čekala v Drážďanech, na zdejším výstavišti kde probíhal mezinárodní velikonoční veletrh jehož součástí byla i výstava orchidejí Orchideenwelt. I zde byly vystavovatelé a prodejci z mnoha zemí, známých svými kvalitními rostlinami. I když veletrh byl velikonoční, měl s velikonocemi asi stejně společné jako ruské vojenské čepice s vánočními trhy. Prostě jak to nazvala Blondí CHOCHOLOUŠKOV. Přestože hala s výstavou byla prostá stánků s blbostmi, aranžmá a květy přenáramné, docela mne to prostředí zklamalo. Byla jsem tady v Čechách na výstavách v Praze v Paláci kultury a v paláci U Hybernů a Botanické zahradě, kde prostředí bylo úplně jiné, i když ve velkých prostorách, tak podstatně komornější.
Nebylo tu sice tolik prodejců co v Drážďanech, to v žádném případě, ale prostě mi připadlo to prostředí nedůstojné těch nádherných květin. 
Parádní jarní den jsme zakončily malou procházkou po centru Drážďan a posezením na náměstí Neue Markt před kostelem Frauenkirche v zahrádce jedné velmi pěkné restaurace.
Takže nastávající dny na blogu se ponesou ve znamení barev a květů ....