04 února 2021

Jak dobře znáte ...

 


.... hudební scénu? Nejen naší ale i světovou? 
Tak to si právě teď můžete vyzkoušet u Chudobky . Jako kdysi já převzala od Daniely projekt Sakrálné stavby a jala se v něm pokračovat, Chudobka převzala od Robky Hudební abecedu a znovu jí rozjíždí. Takže kdo máte zájem si vyzkoušet svou paměť co se týče hudby, zároveň tak i na sebe třeba profláknout oblíbenou písničku od interpretů na dané písmeno, máte možnost. 
Právě se totiž jede písmeno


Teď ráno jsem si oddechla, volala jsem do nemocnice a řekli mi potěšující věc, že by už z největší pravděpodobností zítra manžela ze špitálu vykopli. Tak doufám, že to mysleli vážně. Naštěstí tedy na to, jaké dobrodružství jsme si zažili (no asi jak kdo z nás, manžel evidentně jo, já tedy vůbec) to dopadlo relativně dobře.

A propo již zmiňované Sakrální stavby. Vzhledem k tomu, že jsem přestěhovaná na novém působišti, a je tu spousta těch kdo fotí a hodně cestuje nebo cestovalo, už delší dobu mi v hlavě hlodá, jestli je napočtvrté nezkusit tady. Byl to vcelku úspěšný projekt, vydržel tři sezóny, a účast byla překvapivě dobrá. Navíc se blogeři seznámili s mnoha zajímavými sakrálními stavbami a případně i jejich historií. 
A o co šlo? Nafotit nějakou sakrální stavbu (kostel, kapli, boží muka, ale i zajímavý hřbitov) napsat k ní něco z její historie (pokud nenajdete přímo u ní něco, dá se poradit s tetou Wiki) a udělat o ní samostatný článek. Na B.cz to fungovalo tak, že zúčastnění mi do mejlu posílali odkaz na svůj článek do dvacátéhopátého
 dne měsíce. Já pak u sebe v článku všechny odkazy uveřejnila, případně těm, kdo se chtěli zúčastnit a neměli blog jsem svůj propůjčila, a pak se hlasovalo v anketě o tom, která stavba v daném měsíci zvítězí. A aby nebyli nějak ukráceni ti, kdo třeba nafotili drobná boží muka, malé kapličky, smírčí kříže i krucifixy v polích nebo zasazená v krajině, a jiní velebnou katedrálu, dělili se stavby do kategorií kostely a katedrály, kaple, a drobné sakrální stavby. A na konci měsíce se vyhlásili vítězové. Projekt běžel celý rok, a na konci roku se pak hlasovalo o tu nejkrásnější sakrální stavbu. 
Takže, co vy na to, šli by jste do něčeho takového?