16 února 2011

Kdo z nás dělá rasisty.....

Už druhý týden téma, které na první pohled vypadá jako brnkačka, ale když se nad ním zamyslím, zjistím, že to není vůbec téma jednoduché a hlavně není jednoznačné. Není ani černé ani bílé, ale naopak barevné.

Rasisty se nerodíme, rasisty z nás dělá situace, vlastní špatné zkušenosti a v neposlední řadě bohužel i stát se svojí sociální politikou. Samozřejmě nejsem příznivcem různých rádoby Národních a vlasteneckých stran, jejich postupy a programy jsou jen zástěrkou pro legální páchání násílí ve jménu bílé rasy. A s tím se nedá souhlasit. Jenže v dnešním globálním světě nelze zabránit migraci obyvatel z jiných zemí a jiných národností. Lze jen tuto migraci hlídat a to je podle mne úkol pro stát, a ne pro jednotlivce, či pro pár rádoby vlastenců. A dát jí pevná a přísnější pravidla.

Jenže politici toto ve své blahosklonosti přehlížejí, neboť v těchto lidech vidí budoucí volební hlasy. Nedá se paušalizovat, ty jsi černý, tak jsi zároveň zločinec, lemra líná a ty jsi bílý, jsi anděl, dobrý člověk a tobě patří stát. Všude jsou lidé kteří kradou, vraždí a znásilňují, a jsou to jak bílí, tal černí. Bohužel ale zároveň s nimi jsou do jednoho pytle házeni i ti kteří se snaží žít slušně a podle pravidel společnosti.
Ale kdo, nebo co z nás tedy dělá rasisty? Sociální politika a strach.Vždyť proč se mají vyhazovat miliardy na sociálních dávkách lidem, kteří ne že nemohli, jak oni tvrdí, ale nechtěli nikdy v životě nic dělat, a nikdy se nehodlali přizpůsobit okolí a životu ve společnosti, která je vlastně vydržuje.
Když se zlobí, že mají v zimě v bytech zimu, že jim neteče teplá voda, že je jim vypínán plyn a elektrický proud, že mají špatné životní podmínky. Jenže kdo rozprodává radiátory do sběru, stejně jako vodovodní trubky které vytrhávají ze zdí a dráty elektroinstalace. Kdo rozbíjí okna. Tito lidé jsou neustále přestěhovávání do dalších nových bytů. které ovšem v okamžiku stačí zase zdevastovat a znovu mají tu odvahu křičet jak je s nimi u nás zle zacházeno. Když neplatí za nic z toho co dostávají, tak se nesmějí divit že jim budou tyto služby odepřeny.
Pokud se kdokoli jiný dostane do situace, že nemá po ztrátě práce či dlouhodobé nemoci na zaplacení účtů, je expresně a bez náhrady vystěhován a exekutoři si u něj podávají kliku. Nebo když je v rodině, kde všichni leta pracovali a pracovat chtěli jedna OSVČ, a ti ostatní přišli o práci, automaticky se předpokládá že ona OSVČ vydělává miliony aby mohla ostatní živit než nějakou práci najdou a zároveň ještě platit účty, faktury a odvádět státu nemalé daně, tak v tom okamžiku ale úředníci řeknou: Ani se nezkoušejte ptát na nárok na nějaké dávky, ty vám nikdo nepřizná!
Ale ve výplatní termíny sociálních dávek jsou úřady v obležení těch, kteří na naší sociální politice parazitují a kterým se nikdo ze strachu před jejich "spravedlivým" hněvem neodváží tyto dávky nevyplácet. To že je hned po obdržení jdou propít a prohrát v automatech, aby si zas o něco později mohli stěžovat jak jsou na tom špatně, už patří k jejich folkloru.

Když na to upozornil starosta Nového Bydžova, byl za to pranýřován jako rasista, ale to, že má ve všem pravdu už raději nikdo nevidí. Když se svého času někteří obchodníci chtěli bránit proti zlodějským nájezdům našich romských spoluobčanů tím, že na dveře obchodů a restaurací dali jednoduše tabulky s nápisem, že Romům je vstup zakázán okamžitě si také vysloužili nálepku rasistů. Jenže kde se měli odvolat proti těmto zlodějnám navíc neustéle se opakujícím? Ale ani onen starosta a ni ti zoufalí podnikatelé neposvětili zákony, které jsou vůči těmto menšinám benevolentní, to je práce našich poslanců a politiků. Evropská unie i zámoří nas velice často kritizovali a kritizují za přístup k Romům, že jim nedáváme dost příležitostí aby svůj život mohli zlepšit, ale ta samá EU a zámoří okamžitě a bez milosti všechny Romy kteří k nim přijedou aby byli v jejich demokratických státech v bezpečí před naším "rasisticky" se chovajícím státem, zcela bez rozpaků vyexpedují hodně rychle zpátky tam odkud přišli. A proč? Protože moc dobře vědí, že živit tyto nepřizpůsobivé lidi je hodně drahá a ztrátová záležitost. Samozřejmě, i mezi těmito lidmi, kteří žijí celý život na úkor státu je i dost "bílých". Jen těch "černých" je o něco víc.

Změnit tuto situaci může jen změna myšlení, zvyků a stylu života těchto lidí, ale to je běh na dlouhou trať, ale pokud není spojen s určitou mírou restrikce, je to boj s větrnými mlýny. Tady víc jak jinde by mělo platit něco za něco. Ty se chovej slušně, posílej děti do škol, pracuj a když nemáš práci, založ si svojí firmu, v tom jsme si všichni rovni, a já stát ti zajistím dobré bydlení a ochranu. V opačné případě po mně jako státu nic nechtěj, je spoustu jiných kteří mojí pomoc potřebují. A hlavně by si už měli politici uvědomit, do koho se vyplatí ekonomicky ivnvestovat a do koho ne.
Nejsem rozhodně pro nějaké násilné řešení, to do dnešní doby nepatří, a navíc nic neřeší, spíš jen zbytečně rozbouří emoce. Ale rozhodně by se mělo něco změnit v sociálním přístupu. Pak se možná nebude muset v takové míře řešit rasismus a jeho následky......