06 dubna 2021

Divnovelikonoce ....


.... v divnodobě. Zákaz přejíždění okresů mne tedy
 tentokrát nevadil, byť i když jsem se těšila, že letošní velikonoce se seberu a pojedu na chatu, být tam v té kose by mě dost štvalo. Tudíž jsem to, že jsem zůstala doma i kvitovala.
Co už mne tak nenadchlo je, že jsem měla v plánu si na kole zajet do bledulkové rezervace jenže od soboty tu tak fučelo a bylo zima, že jsem z baráku nevystrčila frňák.
Upekla jsem a sežrali jsme za tři dny dva mazance, jeden menší, druhý jak kolo od vozu. Což se u nás málokdy stalo. Spíš jsem pekla beránky a o mazance zájem nebyl. Tenhle byl ale vynikající. Dokonce muž, který ani o vánočky ani mazance nestojí, se tentokrát činil. Za to jsem ale neměla vůbec žádnou výzdobu, dokonce i králíci a látková husa neopustili skříň.
V sobotu tady byla dcera s Bobulí, krásně jsme si pohrály a když odjížděly, nad Třebovou je chytila sněhová chumelenice o které Bobule prohlásila: " Ty vole, to je počasí!" (celá maminka) a ječela "Zimo jdi pryč, já chci jaro!"
Včera tu byl syn předvést svou partnerku s kterou momentálně přebývá. Moc jsme si nepokecaly, neb jsme dodělávali se synkem podlahu v altánku a natahovali na něj střechu (když už tu byl). Počasí ještě vcelku šlo, ale večer začalo sněžit. Stejně jako vloni při stejné akci. Dneska jsem věšela bočnice a vybavovala altán nábytkem v zimní bundě. A teď tam zas sněží...
Zimu a nechuť k procházkám odnesl Myšpulín, protože jsem ho v neděli otrimovala (kdyby se náhodou stalo, že by mě povolali do špitálu) včera vykoupala a dneska zastřihla aby zas vypadal jako pravý psí aristokrat a ne malý tlustý medvídek. Ovšem nejdřív jsem z něj ve vaně udělala naprostýho vořecha.

A protože jsem škodolibá, to jsem si zdokumentovala


Co si o všem myslel Myšpulín je jasné z jeho pohledu



Další velikonoce jsou za námi, a já budu doufat, že ty příští už budou normální. No to jsme si mysleli ovšem vloni taky ...