16 ledna 2012

Dnes za sluníčka....

Na rozdíl od soboty dnes krásně svítilo sluníčko a bylo bezvětrno a tak se na procházce krásně mělo.... Jelikož byly dvě ruce navíc, vyrazil i Báča a tak jsme všichni tři kluci lítali sněhem který ještě od soboty dopadl. A dokonce bambule nebambule. Hlavně Mates nám dával oběma na frak. A to má Bak nohy pěkně dlouhý oproti Matesovi. Jenže ten nahodil rychlost a jel jak fretka..

Takhle krásně dneska bylo, a v sobotu se tady proháněl sníh sem tam. Oproti sobotě je ho o pár centimetrů víc....


Skoro celou dobu pěkně s Matesem bok po boku....


I při hrabání myšek....

....i na cestě....


.....a s Bakem...


Ale někdy jsem si začuchal i sám....


....a sám zahrabal. Nemusím mít pořád někoho za zadkem...


A takhle řádil dneska Mates ve sněhu....a opět byl jako vždy rozmazaný, je to prostě neřízená střela.






Panička nám slíbila, že nám ušije nějaké oblečky na všechny čtyři tlapky a až pěkně dolů, aby jsme při každé procházce neměli ty ohavné bambule a nemuseli do teplé vody aby na nás rychle rozmrzly....
Protože zase hlásí sníh a tak bude probíhanda ještě lepší, sníh ještě hlubší a to teprve bude něco pro Matesa Usmívající se.



Velké hlasy.....Carlos Santana

I když dnešní výběr padl na instrumentalistu, tato rubrika je o hudbě která mne baví, líbí se mi nebo mne něčím zaujala a tento hudebník v ní nesmí v žádném případě chybět. Já k jeho hudbě přišla přes lásku. A i když ta nakonec skončila, láska k jeho hudbě už zůstala napořád. A byla to legendární Samba Pa Ti která se stala tou na jejímž základě jsem se o SANTANU začala zajímat jako o hudebníka.
Na hudebním výsluní se drží už od 60. let 20. století. Narodil se v roce 47 v Mexiku. Je pokládán za jednoho z nejlepších kytaristů světa který ovlivnil rockovou hudbu svým svérazným stylem, směsí Latin rocku, Blues rocku a jazzu.
Jeho vzorem byli hudebníci jako B.B.King, John Lee Hocker a T-Bone Walker. V roce 66 po přistěhování do San Fraciska založil skupinu The Santana Blues Band. V roce 69 pro něj přišel zlom v kariéře když vystoupil na festivalu ve Woodstocku s legendární jedenáctiminutovou skladbou Soul Sacrifice. V téže době vydal první album SANTANA kteté celé dva roky patřilo mezi pět nejprodávanějších desek.
V devadesátých letech se zdálo, že jeho kariéra je u konce, ale v roce 99 se mu podařil obrovský comeback albem SUPERNATURAL za které na Grammy v roce 2000 získal devět ocenění.
(zdroj Wikipedie)

Tahle písnička je legendou mezi Santanovými skladbami a stal se jeho jakousi Trade Mark....




Píseň SMOOTH kterou nazpíval společně s Robem Thomasem se stala jednou z nejúspěšnějších v historii pop music.


A ještě s Shakirou....