03 září 2013

Hádej, hádej, hadači....rozluštění


Však jsem vám to říkala že to bude
velice jednoduché. Všechny jste dámy správně uhádly že to jsou plody magnólie, ještě přesněji jsou to plody různých druhů magnólií.
O mé jsem říkala že je ozdobnější když má plody a ne květy, protože ty i přes svou velikost v listech zanikají. Za to její plody, velké šištice jsou k nepehlédnutí. Postupně fialoví až je strom plný krásně fialovorůžových šišek.
Takže to jsou ty první dvě. Před vybarvením a po vybarvení.
Ta druhá zelená a delší šištice patří klasické Magnolia x soulangeana a třetí onoho poněkud lascivního a lechtivého tvaru je souplodí Magnolia stellata.
Všechny jsem tu měla na jaře v květu a tak když jsem šla v pátek z hub nafotila jsem teď ke konci léta jejich souplodí....i ta mají něco do sebe.

Liliově...


Mívala jsem dost lilií.
Mívala jsem lilie krásně voňavé a krásně vybarvené. Jenže mě někam zmizly. Vysublimovaly ze záhonů či co, nevím....Zbylo mi jen pár a ty mě letos ještě dokonale ožraly slimejšové. Ke květu se dostaly jen dvě. Oranžová klasika a bílá. Nádherně voňavá, že když jí mám ve váze, voní celý pokoj... Té nikdy neodolám a i když má jen jeden stonek musím jí každoročně do vázy ustřihnout.







A jak jste na tom vy, necháváte kytky na záhoně nebo si je stříháte domů a kocháte se jimi ve váze?