11 března 2021

Testování V síti ....

 

.... aneb co kdo vydrží. Téma testování už jsem 
tady jednou otevřela, a jednalo se možná o dost zcestný ale v dnešní době všeříkající názor na to, jaká je u nás situace s nemocí covid. Firemní testování prý znásilňuje osobnost testovaných. Můj názor jsem tu také psala a vy jste ho měli v komentářích  možnost vyjádřit, což jste také v hojném počtu udělali. Jak jsem zmiňovala, i mne od tohoto týdne testování dostihlo, a tak jsme v úterý s osazenstvem kuchyně vyrazili. A i tady jsem se na vlastní kůži setkala s oním názorem, že to je blbost, že stejně pochcípáme všichni bla, bla, bla..... jak po absolvování výtěru vyřvával jeden z testovaných dělníků po chodbách. Na výběr jsme dostali buď test z nosu nebo z krku. Vzhledem k tomu, že jsem chvíli před testem dopila svou ranní kávu, odmítla jsem se o ní podělit s ostatními, takže jsem zvolila nos. Tak že bych se stala milovníkem nejdřív lechtání a pak prošťouchnutím nosní dírky, to nehrozí, nicméně se mi krásně uvolnila, takže v pondělí si nechám pročistit i druhou. A stále mám možnost volit i krk. Výsledek? Kupodivu a naštěstí negativní. 

Testování co všechno se dá vydržet když si o vás myslí že je vám dvanáct a vy jako dítě trávíte čas na netu, aneb vědí vůbec rodiče co jejich děti dělají na netu? Tak tomuhle hodně drsnému tématu se věnuje i Lvy oceněný snímek režiséra Víta Klusáka V síti. Tři plnoleté herečky které ovšem oplývají vzhledem dvanáctiletých dívek, tři studia v podobě dětských pokojů, tři falešné účty na sociálních sítích a proti nim za deset dní na chatu  2500 predátorů v podobě mužů (ale i jedné ženy), hodných strejdů, kteří přímo hoří "láskou" k malým holčičkám. Od první chvíle, kdy se herečkám profily založily uplynulo necelých pět minut a už na nich přistálo několik velmi nechutných fotek či videí. Žádosti o svlečení, o masturbaci před kamerou, zasílání pornografických videí, i chlubení se vlastními chloubami a onanie před webovou kamerou. Lichotky, nabídky peněz a žádosti o osobní setkání. Následné výhružky o rozeslání nahých fotek které na dívkách vyloudili (fotily je náhradnice) po netu, do školy, rodičům a kamarádům pokud dívky nepřistoupí na jejich požadavky. 
Při natáčení filmu byli i odborníci jako psychiatři, sexuologové, právníci a říkat že byli nadmíru zhnusení a vyděšení, stejně jako celý štáb a obzvlášť všechny tři herečky, snad ani nemusím říkat. Drsný pohled do myslí a chutí mužů, kteří navenek žijí docela spořádaně, jeden dokonce vedl dětské tábory a práci s dětmi se věnoval dlouhou dobu. Myslím, že tenhle film by se měl povinně promítat jak ve školách, tak hlavně rodičům, protože oni bohužel mají na tomhle také svůj velký podíl viny, když dětem věnují tak málo pozornosti v tom co dělají. Pro mnoho z nich je to i výhoda, děti se zabaví na počítači, tabletu, telefonu a dají jím pokoj, nic po nich nechtějí ... ale už netuší, jakou cenu za to ty děti kolikrát zaplatí. A někdy zaplatí i životem. 
Naštěstí? si po natočení filmu policie přebrala veškerý materiál a rozjelo se vyšetřování. Ovšem jestli obviní všech 2500 mužů, to by mne samotnou velmi zajímalo. Měli by, protože jeden každý z nich porušil nejméně tři nejdůležitější paragrafy za které je sazba většinou kolem deseti let nepodmíněně ....