13 března 2011

Velký úspěch a velká gratulace....

Ve dnech 10.3.-13.3. 2011 se v anglickém BIRMINGHAMU konala jubilejní 120.výstava CRUFT. Jedná
se o největší a nejprestižnější světovou psí výstavu, a letos se jí zúčastnilo 28 000 pejsků všech plemen. A jelikož tento blog je hlavně věnován dandíkům a jejich světu, nemůžu tedy opomenout obrovský úspěch těchto nádherných pejsků z České republiky kteří se v konkurenci 48 dandíků z celého světa a těch nejlepších z nejlepších umístili na příčkách nejvyšších. A navíc je to úspěch i "rodinný", neboť jeden z nich je otec mého Bobíška, COLORADO CASH a další dva jsou také pokrevně spříznění.
Dezzi se umístil ve své třídě jako první, a navíc i získal titul BOB, což je vítěz plemene, jeho sestřička Drussilka byla první ve fenkách a nejlepší fena, a Colorado(velký Bobeš) se umístil hned za Dezzim na druhém místě ve své třídě.
Takže velká gratulace letí do "Žihelské zahrady" a Mirce, která se chovu těchto pejsků věnuje z velkým nasazením. A velmi potěšující je že i na příští ročník této soutěže se na jediné kvalifikační výstavě v Čechách opět nominoval český dandík a to TAFF Z ROXBURKU SUN chovatelky Zoji z Bíliny, jejíž chovná stanice je nejstarší u nás a její odchovanci jsou po celé Evropě a úspěšně svojí mateřskou stanici také reprezentují.Doufejme že se ještě podaří dalším českým dandíkům se kvalifikovat na dalších výstavách které budou a že v příštím ročníku budou též úspěšní.
Oficiální získané tituly těchto úspěšných dandíků jsou:ICH CH Diamond Dazzle ze Žihelské zahrady BEST OF BREED, DOG CHALLENGE CERTIFICATE(nejlepší z plemene, nejlepší z třídy šampionů)
ICH CH Drusilla Delight ze Žihelské zahrady BEST OPPOSITE SEX, BITCH CHALLENGE CERTIFICATE (nejlepší opačného pohlaví, nejlepší fena z třídy šampionů)
a 1. a 2. místo ve třídě otevřené pro Dezziho a Colorada.
Tituly psané na fotografiích jsou české ekvivalenty na mezinárodních výstavách, na Cruft jsou ty tituly trochu odlišné.

Nový člen smečky....

Matýsek
Novým členem naší smečky se v pátek 11.3 stal pejsek, kterého si koupila kamarádka Lucka s Míšou a to dlouhosrstý jezevčičí kluk Matýsek. Jelikož v naší smečce vždycky byl jezevčík, tak i on doplnil stav po tom, co odešla naše Matylda.Je to taková malá neřízená střela, která se motá všude a všem pod nohama. Musím na něj ovšem podle paničky pomalu, protože je mu teprve 2 půl měsíce takže je to ještě takový trochu odrostlejší psí mimčo. Ale zvedl nám s Báčou trochu náladu, po Mátině odchodu jsme byli oba smutní a nic nás zrovna moc nebavilo, jen venku na procházkách jsme zapoměli že už jsme jen dva, ale doma jsme zase čekali až se k nám Máta přidá, ale nepřidala.
Takže teď už tady zas je třetí pesan a uvidím jak si ho vychovám, ale jedno už vím teď, že je pro každou legraci a žádný strašpytel a ráno jsme se spolu pěkně vydováděli a vylítali. Ovšem paničce se z toho nic nelíbilo.Asi proto, že to bylo v šest hodin ráno, a navíc v zavřené ložnici kde nebylo zrovna moc prostoru na běhání, takže jsem se párkrát proběhl i po ní.


Matýsek























Matýsek



























Matýsek






















Matýsek