13 června 2011

Moje inspirace.....

Každý z nás kdo píše na blog má nějakou stálou inspiraci, ať už je to zahrádka, magnolie, dívka - múza nebo město. Mojí nynější inspirací je právě ta bílá růže, která opírajíc se o starou švestku, je momentálně nádhernou pastvou jak pro oči, tak pro včelky.
A tak neodolávám a vždy si na ní nějaký detail vyfotím..... a pak si s těmi detaily hraju a hraju....


Růže


Tady to byl kupříkladu brouček, ale jeden ještě lepší, větší a zelenější mi bohužel dřív než jsem si přinesla křesílko pod nohy, protože se usadil výš než jsem mohla zoomovat, uletěl....

růže
Tady zase pilná včelka pracovnice kterými je růže obsypaná.....

růže
růže

A na podzim se změní ty dnešní hrozny květů v miniaturní korálky červených šípků.....
P.S. Popravdě, kdyby mě se podařilo najít si tak inspirativního kamaráda jako má Pavel Klárku, taky bych se s ním všude chlubila .

Výstava Zemská koruna.....

Moje před prázdninami poslední výstava byla za humny, v Lanškrouně a byla to Speciální výstava teriérů při Krajské výstavě Zemská koruna. Je to taková pohodovka, kde se nás dandíků sešlo osm. A to ještě největší zastoupení měla Vlaďka z Hořic, které šli tři pejsci z její stanice. A také její pejsek Elf ze Zvičínské stráně vyhrál jak svojí třídu, tak BOB a stal se i juniorským vítězem speciální výstavy teriérů.
Já jsem šel ve třídě s Nikitou vom Parkwald a jak elegantně zní jeho jméno, tak byl také jako elegantní nazván paní rozhodčí a vyhrál třídu šampionů. Paničce bylo od začátku jasno, protože já měl srst už na hranici přerostlosti a když se rozhodovalo kdo z nás je hezčí, vyhrál uhlazenější Nikita.
Takže mne teď čeká zase otrimování a čekání na to až dorostu, abych zase v září mohl vyrazit na výstavy už zase jako pěkný a elegantní pes - šampion. A mezi tím budu mít krásné dva měsíce prázdnin, kdy se budu moct vyvalovat kde a v čem se mi zachce.....
P.S. Omlouvám se za zhoršenou kvalitu fotek, ale můj foťák začal zničehož nic stávkovat(zřejmě také kvůli nějakým reformám) a tak se fotilo náhradním.....

Plácnutí do vody?

Jak už je vám mnoha asi známo, máme doma mainského kocoura. Tyto kočky mají zvláštní zvyk, když jdou pít, nejdřív začnou do vody v misce plácat packou až je kolem nich potopa, a když se dostatečně přesvědčí o tom, že tam voda je, začnou teprve pít.
Toto počínání mi silně připomělo odborářské počínání celý minulý týden. Výhružky stávkou, blokádami, zblbnutí všech lidí, kterých se to mělo týkat, a plác! Všude kolem jen ozvěna silných slov a frází a rétoriky ne nepodobné té z roku 48. A není se ani čemu divit, když se člověk podívá na věkové složení pánů odborových bossů. A chování ve stylu Po nás potopa....
Jistá umanutost malých dětí, které když nedostanou to co chtějí, tak začnou zlobit ještě víc a ještě víc natruc se vztekají. Takže už ne 12hodin stávky ale just 24. Většina z lidí si na dnešek snažila program uspořádat tak, aby se dostali náhradními cestami do práce či do škol. Ale co ten čtvrtek? Koho to bude bavit neustále hledat provizoria, plánovat cesty, domlouvat si případná volna, náhradní dovolené a jiné eventuality. Většina vysokých škol má přijímací řízení a snažila se studentům vyjít vstříc změnou termínu. Nevím kolik z nich zadalo čtvrtek, ale jaký další náhraní termín jim nabídnou? Myslím si, že tímto krokem si udělají odbory spíše víc nepřátel než lidí, kteří s nimi budou souhlasit. A navíc můj subjektivní pocit je že se odbory začínají silně plést do věcí do kterých jim ani nepřísluší se plést.......nemáte také ten dojem?