02 února 2011

Svět před námi, hvězdy nad námi!.....

Mléčná dráha
Tímto zvoláním by mohl případně zahájit svojí cestu dejme tomu Kryštof Kolumbus. A proč?
Hvězdy odedávna vedly mořeplavce a cestovatele po jejich trasách neomylně k cíli. K nim zvedali hlavy mayští kněží a sestavovali podle nich své naprosto přesné kalendáře. Egyptští kněží, faraon i prostý lid, ti všichni napjatě sledovali noční oblohu, kdy se na ní objeví Psí hvězda, nebo - li SIRIUS, který ohlašoval příchod tolik každoročně očekávaných, životně důležitých záplav.

"Noční obloha je běžně používaný pojem pro oblohu, tak jak je vidět v noci.Tento termín je spojen s astronomií, protože po soumraku začnou být vidět hvězdy, měsíc a planety."

Tolik suchá definice z Wikipedie. Jenže noční obloha není jen pouhé místo k pozorování, ale úžasné každodenní divadlo které ač se může zdát že je stejné a neměnné, tak opak je pravdou.
Nejen že každé roční období nabízí jiný pohled na oblohu, ale i to, jestli jsme zrovna na Severní nebo Jižní polokouli znamená vidět něco úplně odlišného.
Noční obloha je sbírkou tajemství, která se lidstvo od počátku snažilo a snaží rozluštit. Pohled na tisíce hvězd nikdy neomrzí a vždy v něm najdem něco nového.
Noční obloha
Pesimista řekne "Je tma,není nic vidět". Optimista řekne"Je tma, ale hvězdy jsou přece krásné".
Básník začne psát o hvězdách básně, skladatel složí sonátu na oslavu krále měsíční noci, Měsíc.
Zamilování hledí k noční obloze v okouzlení sebou samými a hledají tu svojí šťastnou hvězdu.
Ve hvězdách se snažíme nalézt a přečíst svou budoucnost.
Měsíc
V dnešní době světelného smogu je již dost problém se na hvězdy dívat, ve městech či v jejich blízkém okolí je to někdy skoro nemožné. Ale jakmile jsme někde na louce, na horách, nebo u moře, rozklene se nad námi sametově černá poduška pošitá miliony stříbrných korálků. Začne nás vtahovat do svých neprobádaných a nekonečných hlubin i kdybychom se sebevíc bránili.
A když se na nočním nebi nad námi začne odehrávat světelné představení padajících hvězd v některém z astronomických rejů, nezbývá než jen s úžasem sledovat to přírodní divadlo.
Noční obloha se prostě nikdy neokouká, nenudí, a nezklame.
Měsíc
A co teprve když je úplněk a máme možnost dalekohledem sledovat našeho věčného souputníka a věrného průvodce Měsíc.....

Něco pro odlehčení....

MURPHYHO ZÁKONY A DOMÁCÍ ZVÍŘATA

Zákony o výběru vhodného štěněte.....
Srdíčkovej

Huhfleischův zákon o přetvářce.....

Vyberete - li si deseti štěňat to, které polehává v koutě košíku a tváří se přinejmenším jako Lao'c, přestane být klidné a vyrovnané přesně ve chvíli, kdy s ním překročíte práh vašeho bytu.

Doplněk k tomuto zákonu.....

Doporučí - li vám chovatel štěně s tím, že je to takový hodný ňouma, který by mouše neublížil, můžete vzít jed na to, že budete do konce psího života platit sousedům zakousnuté slepice.

Briskův zákon o skotačení.....

Štěně, které si vás na první pohled získá svou hravostí a čilostí, bude po zbytek své existence ve vašem domě pouze tupě ležet na gauči a zoufalé házení gumovou kostí bude komentovat maximálně lehce ironickým pohledem.

Breedův zákon o štěněčím charakteru....

Vyberete - li si štěně podle vlastností, přisuzovaných určitému plemeni v atlasu psů či jiné kynologické knize, vaše štěně bude mít vlastnosti naprosto opačné.

Doplněk k tomuto zákonu....

Ze třech psích vlastností, které vás nejvíce přivádějí k šílenství, bude mít vaše štěně čtyři a více.

Pes
Zákony o štěněčí hygieně.....

Tiskový recyklační zákon....

Noviny, které umístíte do koupelny proto, aby na ně štěně chodilo vykonávat velkou potřebu, zůstanou netknuté až do té doby, kdy k vám příjde význačná návštěva.

Časová posloupnost tiskového recyklačního zákona....

1. Ve chvíli, kdy k vám příjde význačná návštěva, nebude v koupelně svítit světlo.

2. Význačná návštěva zamíří z koupelny přímo do obývacího pokoje.

3. V okamžiku, kdy zjistíte skutečný rozsah katastrofy, přiběhne k ván štěně s radostně zdviženým ocáskem a bude se dožadovat pochvaly, jak skvěle se zhostilo dodržování osobní hygieny.

Zákony štěněčích her.....

Zákon nepostradatelnosti.....

Štěně si bude hrát zásadně s tím, co považujete za nezbytné pro spokojený život.

Přímá konkretizace zákona nepostradatelnosti podle dr.Stumblerové.....

Kromě bačkor, to budou televizní telefonní kabely, perský koberec, rodinné album obsahující fotografie, od nichž neexitují negativy, oblíbené knihy, které se již nedají koupit v běžné síti knihkupectví, magnetofonové kazety a CD disky, které se nedají koupit v běžné síti prodejen, suvenýry z dovolené, na kterou už nikdy v životě nepojedete, medvídek, s nímž jste si nejraději jako děti hrály, pera značky Parker, krajkový ubrus, drahá kabelka s krokodýlí kůže, vaše nejlepší společenské šaty od renomovaného módního návrháře šité na zakázku, šperky, zlato a bankovky o větší nominální hodnotě než 500 Kč, případně ekvivalent v zahraniční měně, kreditní karty, záruční listy od veškerého vybavení domácnosti, daňové přiznání, rodný list, řidičský průkaz, občanský průkaz, cestovní pas, maturitní vysvědčení, diskety s prací, na níž jste potili krev rok a více a od níž nemáte jedinou další kopii, ustřižky od zaplacených složenek, nezaplacené složenky, tiket loterie na němž je minimálně třetí pořadí, vyhrávající losy a podobně.

Ale nezoufejte, každý zákon má i svou vyjímku, tak doufejte, že se vztahuje i na vaše nové štěně.....
Nejlepší přátelé

Všem, které si myslí, že nejsou užitečné...

32

Tahle kytička a následující věty jsou pro všechny z nás, kterým se alespoň jednou denně zdá, že jsou vlastně úplně k ničemu.....



...to ženy vždycky dokážou vtisknout životu a světu kolem sebe smysl. To na ženy pokaždé zbývají velká rozhodnutí týkající se rodiny, dětí, domova, kde všichni společně v klidu žijí a ktrý děti jednoho dne bez známky lítosti opustí, když si vybudují své vlastní domovy. To ženy rozhodují, co budou jejich rodiny jíst, co budou mít na sobě, s kým se budou stýkat. To ženy dávají rodinu dohromady, když ji potká nešťastná událost, chlácholí své potomky, když mají zlomená srdce, když se jim nesplní jejich sen. A sedí u svých synů a drží je, když jim doktoři něco zašívají nebo dávají do sádry. Ženy se na tomto světě zasloužily o spoustu dobrých věcí, a přesto je na ně pohlíženo jako na něco méněcenného oproti mužům, protože je společnost a příroda nutí, aby byly na mužích závislé - závislé na jejich jméně, na jejich ochraně.
Ženy existují pro své muže, naslouchají jim, sytí je, a když je zapotřebí, tak i klamou a říkají jim, co chtějí mži slyšet. Ženy mužům usnadňují život, přestože jim samotným to často život ztěžuje. Někteří muži nemají skutečnou představu o tom co je bolest, láska, věrnost - a proč taky, když se automaticky předpokládá, že bolest budou celý život ve vztazích s muži zakoušet ženy, že celoživotní lásku a věrnost nabídnou ženy mužům?.....

Tak všem přejí hezký den a nebojme se i občas být pyšné na to, že jsme ženy....