18 srpna 2014

Další ruční tvoření .... všednodenní i svatební


Jelikož mne stále a stále drží motání a lepení
stužek do tvarů různých kvítků opět jsem něco nafotila a ješitně se tím chlubím. Dokonce sem takovej magor, že jsem si to vzala i sebou na chatu! Nikdy bych neřekla jak takovéhle tvoření může být návykové! Děs, děs .... takže nejen focení ale už i tohle mne tak vcuclo že u toho sedím pořád. Ještě že mě jedna dobrá duše poslala spousty zbytků stuh, takže zatím nemusím materiál kupovat, no i když ty různé doplňky na zakončení mi tedy stále dost chybí. A budu je muset doplnit. Takže vlastně nula od nuly pojde.

Jelikož už se blíží konec prázdnin dala jsem se na vločky. Pro případ že by zase letos byla taková milá zima jak vloni.


Ale abych zmírnila účinek jeden malý jarní kvítek. Schválně jestli poznáte co to mělo být Mrkající


Trocha barev


A spona do vlasů


Ta samá duše která mi poslala stuhy mne přemluvila abych zkusila něco svatebního do vlasů, že mě to prý jde dobře.
No nevím....zkusila jsem dát na fb stránky jednoho svatebního bazárku ale zatím tedy bez ohlasu. Takže tady mé první a nesmělé pokusy






Letní kulinářská soutěž.....1



Asi první a poslední (zatím to tak vypadá) recept
pro Vendy (Eumenidas) do její letní kulinářské soutěže je na moučník. Rychlý, jednoduchý a děsně návykový (tedy pro mne určitě). Jeho výhodou je rychlost přípravy, lehkost a možnost obrovské variability co se týče ovoce do něj přidávaného. Navíc si ho můžete udělat i na chatě nebo kempu, stačí jen mít po ruce ledničku. Jo, nemusí k tomu být trouba ale lednička! A co to tedy je? Tvarohová nepečená bábovka! Možná jste recept viděli na naší Velké Sestře Nově od novodobého kuchyňského guru Ládi Hrušky možná ho, stejně jak já, už znáte leta jen jste na něj trochu pozapoměli a možná je pro vás novinkou. Já sama si ho právě v telce připoměla. Je trošku jiný než znám já, ale stejně dobrý. První variantu jsem dělala podle Ládi, druhou variantu už podle sebe. A cože tedy budete potřebovat?

Na variantu A: 2 tvarohy
1 zakysanou smetanu
1 ztužovač Dr. Oetker do krémů (takový ten malý pytlíček, naprosto stačí)
1 balení piškotů kulatých
1 vanilkový cukr
cukr krupice dle chuti
sezónní ovoce nebo kompot

Moje varianta B: 1 tvaroh
1 zakysaná smetana
1 řecký bílý jogurt
1 balení cukrářských piškotů
zbytek z varianty A

A teď co s tím. Všechny ingredience smícháme dohromady v jedné míse, v druhé si podle návodu připravíme ztužovač. Do něj pak vmícháme obsah první mísy. Přidáme ovoce podle chuti a do bábovkové mísy dáváme postupně vrstvu piškotů a vrstvu krému (moje lenora prostě naházela piškoty do mísy s krémem a bylo, stejně ty piškoty vždycky po přidání vrstvy krému někam uplavou) a tak pěkně dokud není všechno v bábovce a pak šup s tím do lednice.

Moje varianta B. Postup smíchání je stejný až do puntíku jak varianta A. Změna nastává v okamžiku kdy se přidávají piškoty. Ty se totiž někde vedle v jiné míse pokapou pěkně buď rumíkem anebo instantní kávou se stejnou přísadou nebo ochucenou amaretem či jiným likérkem. No a pak se skládají nebo vmíchají do krému.....

Fáze smíchání všech komponentů.
V tomhle případě jsem použila mandarinkový kompot, protože z drobného čerstvého ovoce neměli v marketu nic. Doma jsem použila borůvky.Ovšem po dohotovení jsem zjistila že tu máme za dílnou spousty kráááásných ostružin....divokých. Ne šlechtěných....


Naformátování do bábovkové formy


A výsledný produkt. Kdo má silikonovou formu bude mít ještě hezčí. Já prováděla v podmínkách chatařských do staré hliníkové. Takže je po vyklopení trochu oškubaná. Ale pokud se dozdobí pěkně šlehačkou.....


Dobrou chuť