17 března 2021

Tak jsem to ....

 

.... pěkně prokoučovala. Moje blbost. Nedávala jsem pozor
a místo smazání sledovaného ale nefunkčního blogu jsme smazal ten funkční. Chudobku. A tím pádem jsem projela druhé kolo Hudební abecedy do které jsem měla okamžitého svého favorita v podobě skupiny Bon Jovi a písničky k filmu Mladé pušky. Byť stejně jako u všech skupin které se mi líbí mám ohromné dilema kterou jejich písničku vybrat, protože se mi líbí všechny stejně. Ale vždycky je něco co mne na té vybrané něco zaujme. Klip, melodie, anebo i třeba film ke kterému byla jako titulková složená. A mě se líbí v tomhle případě jak film tak i písnička.
Takže aspoň dodatečně jí sem loupnu.



Ale aspoň jsem chytla písmeno C a Č kde tedy mohou být obě anebo jedno. Já tedy volím písmeno Č, protože už nějakých dobrých patnáct let je mou srdeční záležitostí a to tedy sakra hodně velkou skupina Čechomor. Desky nebo živáky, televizní záznamy, prostě cokoli co se namane velmi ráda využiju. Jejich spojení roku a folku je jediněčné a jediní kdo se tak trochu mohou s nimi srovnat je Vlasta Rédl a svého času i Fleret. Horší je, kterou písničku vybrat, protože je miluju všechny stejně. Nicméně dnešní volba padla na písničku která má v sobě hodně energie a hned po Proměnách patří na živácích k té nejžádanější. A je fakt, že na posledním koncertu který jsme navštívili v Litomyšli si jí posluchači skoro vydupali a vytleskali a musím říct, že hudebníkům by stačilo jen hrát hudební linku a posluchači to bezchybně zazpívali za ně. Jo, a parádně se při ní hopsá a vykřičej hlasivky !


Tedy chtěla bych poprosit Chudobku, jestli by bylo možné, že bych místo C a Citronů mohla dát ještě jednu od Čechomorů. A to Sedem nocí. Mám jednu krásnou vzpomínku na takový malý polosoukromý živák, kde jsem tuhle písničku slyšela poprvé. Není z těch zrovna nejhranějších, ale já jí mám nesmírně ráda jak pro nezvyklý zvuk elektronických houslí (než jsem jí viděla naživo, myslela jsem že to je el. kytara) ale i pro to super nasazení Karla Holase při zpěvu. A za třetí jsem měla možnost ten koncert sledovat v přítomnosti dvou lidí na kterých mi opravdu hodně záleží.