20 srpna 2011

"Staří" versus mladí.....

Proč píšu tuto úvahu? Protože když jsem si dneska ráno četla komentáře ke článku, zjistila jsem že se rozvinula zajímavá debatka, sice úplně mimo dané téma, nicméně velmi zajímavá. Ona se sice skrytě táhla už před tím, ale tak nějak teď vyplynula na povrch jednou mojí otázkou. O co jde.

Už po několikáté se mi stalo, že mi své VIP blogařské přátelství nabídla nějaká ...náctiletá blogařka. Nic proti ničemu, jsem ráda že můj blog se líbí napříč generacemi, spíš bylo zajímavější to co následovalo. Když jsem ale odpověděla že zřejmě kvůli tomu, že jsem patrně ještě starší než její rodiče, mám dvě děti a dvacet sedm let manžela, její rady o tom jak sbalit kluka, či v čem případně vyrazit na diskošku, asi již moc potřebovat nebudu, setkala jsem se ohromným údivem, že já, taková "stařešina" mám blog!!! Nevím vlastně proč se jim zdá, že můj blog také píše nějaká ....náctiletka, nebo probírají jen určité články, protože jinak by okamžitě zjistily že tomu tak není, nebo jestli je jim můj styl psaní blízký....to bych vlastně ráda od nich i slyšela, spíš mne ale zaráží že nějak nepočítají s tím, že i my "stařečci a stařenky" si zakládáme blogy, že surfujeme po netu nebo chatujeme se známými a kamarády po ICQ či na Facebooku hledáme další případné kamarády a přátele. Jakoby tento virtuální svět patřil jen mladým a jen oni měli právo se v něm pohybovat. A to nemluvím o některých opravdu starých lidech, kteří si v osmdesáti bez počítače a internetu už nedovedou představit svůj život....

Musím ovšem také říct, že většinou se tyto blogerky zachovaly slušně, ba i diplomek jsem dostala, ale také jsem byla jednou blogerkou, v mé věkové skupině, odkázána na článek jiné náctileté, který byl opravdu hodně vůči nám a i lidem starším nesmiřitelný. Nevím zda už ona byla od svých rodičů vedená k tomu, že staří lidé jsou něco na odstřel, něco co zde jen překáží, nebo zda je to vynálezkyně elixíru mládí a nesmrtelnosti, pak by ovšem zasluhovala Nobelovu cenu, protože si neuvědomuje, že její, možná milovaní rodiče také jednou budou staří a někdo další se o nich bude vyjadřovat tak jak ona, ne- li hůř a že i ona sama bude tou samou sortou lidí, kterou už teď tak opovrhuje.

To že je většina blogerů v té nižší věkové hranici je vidět i na tom, jak jsou podávány články, jak se ujímají TT a o čem většina blogů je, ale i mezi nimi se najdou blogy kvalitní, s kvalitními články a fotografiemi to nepopírám. Těm držím palce a fandím....

Takže milí ...náctiletí blogeři, jsem ráda že se vám někdy můj blog zalíbí natolik, že mne nabízíte přátelství, ale také bych ráda slyšela někdy váš názor na to, proč vás vlastně tak udivuje, že my tzv."starší" máme také své blogy.... A vy ostatní, také máte takovou nějakou zkušenost? Doufám, že diskuze bude pokračovat..... Hezký den.