16 června 2013

Světlo a stín....

Světlo a stín,
zima a chlad.
Černá a bílá,
pravda a lež...
Jak nezajímavý
byl by svět
neexistovat protiklad!

No.8...


Jak to vypadá když naštvete svého psa....!



"Oh, Daisy FUJ!"

"Prostě ignoruj smrad a snaž se cítit lásku!"

Letem zahradním světem....

Dneska to vezmu povšechně,
jak tu a tam projdu zahradu a vyfotím co kde kvete. Další fotky budou už řazeny víc tématicky, ale tyhle se mi nepodařilo zaškatulkovat...jsou z růného období a tak některé už jsou odkvetlé, jiné teprve začínají....

Do takového ohromného trsu se mi rozrostly původně nenápadné sibiřské kosatce a nehodlají přestat. Už jsem kvůli nim musela přesadit čemeřici, protože ji ve své rozpínavosti začali pohlcovat a další adeptem jsou floxy. Jenže kvůli té i když bohužel jen kraťounké modré nádheře jim to zatím tak trochu promíjím...




Zvonek karpatský, další z modrých krasavců. Jeho původní místo bylo na starém záhonu pod terasou. Tam se plazili do dálky a nakonec zbyli jako jediná kvetoucí kytka na ceém záhonu. Když jsem se dala dopředělávky tohoto záhonu své nové místo našli v závěsném květináči.



V takovém souboji o naschvály si sousedka na protest proti mému kosku psího vína na plotě v místě kde jsou jejich tůje, tudíž nikomu to nevadí vysadila tenhle zimolez (celý je vidět na první fotce) a tak aby mi pěkně překážel do záhonu. Je sice krásný ale na rozdíl ode mne kdo to psí víno udržuje aby nerostlo dál ona ho nechává být. No nic, až odkvete pěkně ho zastřihnu....moje trpělivost má taky určité meze.



Když odkvete zbudou po něm takové malé zelené pohárky. Kvete totiž v patrech....



Další kosatce pro změnu z ranku japonských rozkvétají u jezírka. Mám tam dva druhy, jeden má květy menší a více "kosatcové" a druhý větší, s květy plochými. U jezírka se jim obzvlášť dobře daří a letos mi ten jeden opravdu nasadil poustu květů. U toho druhého to tak nadšené není. Jsou oboje dvoje bílé, ale teď jsem tan přesadila z opravovaného záhonu ještě jeden, tuším že modrý. Ani sama si nejsem jistá protože mi hodně dlouho nekvetl jak byl dušen konvalinkami a trávou. Mám ještě fialový s žíháním tan taky půjde vysvobodit a přesadit, tak doufám že mi brzy začnou dělat radost.





Ještě jeden květ. Uhádne někdo (myslím že vím kdo to bude jako první Mrkající) které rostlině patří?