23 února 2019

Úžasný nápad ....




.... napadl generálního ředitele České pošty. Po mnoha aférách s (ne)doručováním listovních a balíkových zásilek chce nedostatek a nekvalitu doručovatelů řešit tak, že se nebudou zásilky doručovat každý den ale třeba jen třikrát v týdnu v určené dny.
Bomba! Tak to je nápad hodný génia!
Vzhledem k tomu, že moje dcera i její tehdejší přítel u pošty dělala a v jeho případě to stále trvá, a vím, co po nich bylo neustále vyžadováno, se vůbec nedivím, že je většina zaměstnanců frustrovaná, nespokojená a tím pádem se ani nechtějí nějak dřít víc než je zdrávo. A to vše jen za opravdu smutné platy. (Jistě , asi je rozdíl v platech ve větších městech nebo malých, ale stejně nejsou nijak oslnivé)
Kdyby se ČP věnovala toliko jen tomu, k čemu primárně vznikla, tedy výhradně jen k doručování zásilek, myslím, že by měla o pár problémů míň. Jenže zaměstnanci jak za přepážkami tak doručovatelky v terénu musí nabízet životní pojistky, prodávat losy, na poště se mi při každé návštěvě přepážky snaží vnutit časopisy, kosmetiku a jiné. Vždyť od toho jsou jiné, renomované firmy!
Pojišťovny, trafiky, drogerie. Vedení se ohání tím, že se snaží klientům rozšířit nabídku a obzory.... no děkuji, nechci. Co potřebuju si koupím  v obchodu tomu určeném. Jenže zaměstnanci jsou za to, že neprodají to či ono sankcionalizovaní, jenže o tom se už vedení nezmiňuje. Takže se nelze jejich frustraci divit. 
Další kapitolou jsou mohutné sponzoringy mnoha společenských akcích, které ovšem nejsou určené pro zaměstnance, ale jen pro vyšší vedení a horních deset tisíc. Tedy naprosto zbytečné akce.
Všechno tohle odčerpává peníze které by mohli dostat zaměstnanci kteří by snad pak byli spokojenější a tím pádem příjemnější. 
Napadá mne při této příležitosti činnost, která by mohla otevřít obzory jiným. Že by jsme si začali pěstovat poštovní holuby.Štíhlé rychlé letce pro doručování doporučených dopisů, mohutnější plemena pro doručování balíků. Při jejich známé rychlosti a vytrvalosti by jsme měli zásilku doručenou během několika málo hodin. Neremcali by, neboť by svůj příděl zrní měli vždy zajištěný, nikdo by po nich nechtěl aby se zdržovali prodejem zbytečností. A navíc by na silnicích ubyla poštovní auta. Ostatně kdy asi napadne generálního ředitele, že se nebude doručovat vůbec?

Velebnosti, jdu blejt ....