08 července 2015

Kouřmo .....



Každá návštěva na chatě u kamaráda
je vždy velmi hektická a moc krátká. Dělá se spousty
věcí, a tři dny jsou prostě strašně málo. Zvlášť když z nich šest hodin připadne na
cestu. Jednou z nich je tradiční uzení dobrot všelikých. Tu jsou to
klobásky, ondy šrůtek bůčku nebo anglické slaniny ale i něco
zdravějšího se občas najde, tentokrát to byl
ke všem výše jmenovaným ještě
čerstvě ulovený pstruh.
Jak
jsem tak stála
u ohniště kde se rozhořívalo
bukové dřevo do udírny, všimla jsme si jak
krásně čarují stromy, stíny, sluníčko a kouř a spoluvytvářejí
krásné kouřové efekty. A mimochodem, ty dobrůtky
zmizely cobydup. A pstruh byl přímo luxusní.
Už chápu proč má na pozemku kamarád
rybníčky dva a proč je častým
hostem v třeboňském
rybářství, nebo
u dalších
zdejších
rybníků Mrkající