17 února 2012

Psí modelové...

Někteří psi jsou nevyfotitelní (Bobeš a Mates), někteří už o něco lépe (Bobešův táta) a někteří si focení přímo užívají. Co užívají, oni dokonce i pózují. A s radostí. Což je případ této vyžly, čili Maďarského krátkosrstého ohaře Vizsla... Jeho kamarád Německý ohař je už podstatně opatrnější....









Fotohrátky.....

Ráda využívám možností různých efektů na úpravu fotek. Někdy se z naprosto nezajímavé kompozice stane po úpravě zcela jiná fotka která má něco do sebe. V poslední době jsem ani žádné úpravy nedělala, protože většina fotek se mi líbila tak jak byla a ty opravdu nezajímavé jsem mazala. Ale dneska jsem si po dlouhé době zas hrála. Dnešní počasí se zataženou oblohou a občasným drobným deštěm moc fotografování nepřálo a tak i obrázky nebyly pro mne nějak zvlášť přitažlivé. Takže jsem sedla a dala se do úprav. A jelikož zima je skoro černobílá, většinu z nich jsem tomu přizpůsobila....tedy až na pár vyjímek.

U těchto dvou to bylo použití postupného stínování a efektu zrnitého filmu.



I tady byl použitý stejný princip jen stínování bylo o něco tmavší....

U této fotky jsem použila nejdřív efekt Infračervené kamery, který ještě víc zdůraznil černobílý odstín a pak opět použila efekt zrnitého filmu v co největším rozsahu. Tím že se bílá barva jakoby ztratila je rostlina "zavěšená" v prostoru.


Zde byla fotografie převedená na črnobílou a použit efekt Cinemascop ale bez klasické masky širokoúhlého filmu. Obrázek získá opět určitou zrnitost černobílého filmu.
U této fotografie byla použitá znova nejhrubší zrnitost filmu, při které vynikla struktura sněhu a největší sytost barvy, takže původně hnědý list získal onu jasně červenooranžovou barvu.



Tady byl použit jen jemný žlutý filtr


Nejdřív převedeno do černobílé formy a pak pro změnu jemně světlemodrý filtr.

Zde byly přidány stíny úplně naplno a naplno nastavená teplá barva čímž vzniklo ono jemně růžové zbarvení v první části obrázku

Opět stíny naplno, takže vynikl efekt "prošívané deky"

Opět fotka převedena do čb a použit efekt Cinemascop tentokrát s maskou

Tolik černobílé fotky a teď ještě nějaká barva

U této fotografie byla nejdříve dána sytost barev opět na nejvyšší míru a potom použit opět Cinemascop bez masky.

Zde bylo použito nejdřív jemné rozostření celého obrázku a pak ještě "vypíchnutý" střed obrázku s následným rozostřením a zatažením krajů. Zároveň došlo i k zvýraznění barvy.
Hrátky s různými efekty jsou skvělé a toto je jen malá část toho co všechno se dá s obrázky dělat i v tom nejjednodušším programu na úpravu.