29 října 2013

Anglický park zámku Dobříš....střed


Varoval jsem vás, že až
sem dám všechny fotky které jsem v posledním týdnu nafotila, budete mít podzimu, stromů a všeho kolem plné zuby. A při slově park vám bude naskakovat husí kůže. Jenže....máte smůlu budete se muset smířit s tím, že takových barevných fotek a optimistických fotek se tu hned tak nezbavíte. Ode dneška je hnusno a šedo a teprve neláká k tomu jít něco fotit a tak novinek moc přibývat nebude.


Tato část parku oplývá opravdu velkými a krásnými stromy u nichž sotva jeden člověk obejme kmen. Duby, buky, smrky nebo douglasky se tu střídají jak na běžícím páse...Dominantní barvou tu je zlatá na bucích.







Některé stromy jsou skácené, ale některé jsou ponechány tak nějak svému dalšímu osudu. Na vrchu tohoto torza se usídlilo zcela netradičně kapradí.





Ale i některé pařezy jsou velmi impozantní a dávají tušit velikost bývalého stromu







Tímto park jako celek opouštíme, spíš teď budou různé detailíky ale další park vás ještě čeká. Ale tentokrát už v Praze, a to jedna část toho nejromantičtějšího parku v Praze.

Čertovská velkovýroba a jedna učební pomůcka


V sobotu na setkání šikulek
jsem ukazovala Jance (Mé radosti) která si také ze špendlíčkováním hraje jak se dělá na kouličkách spirálový vzor. Moc se jí líbil a tak jsem se do toho pustila. Jenže jsem nestačila dodělat kouličku na místě a tak jí dneska uveřejňuji jako premiérové dílo. To s čertem už sem se tu pochlubila povícekrát, takže víte co ode mne čekat. No a na konec ještě zvonek do setu který si dělám pro sebe. Měla jsem jak zvonek tak kouličku sebou a bývala bych je tam rovnou i prodala, jenže zvonek nebyl ještě zcela hotový, jen jsem ho tak nalehko dodělala v pátek aby se na něj jakž takž dalo koukat a v tom stavu jsem se ani neodvažovala ho prodat. Uvidíme,paní měla zájem o nějaké věci dávala jsem jí kontakt, tak uvidím jestli se ozve. Takových už bylo....


U té světle zelené mi foťák neustále vnucoval hráškovou, ale ve skutečnosti je to taková krásná limetková barva. Za to s čertem při focení žádné problémy nejsou, černá je prostě černá a basta!