29 října 2013

Anglický park zámku Dobříš....střed


Varoval jsem vás, že až
sem dám všechny fotky které jsem v posledním týdnu nafotila, budete mít podzimu, stromů a všeho kolem plné zuby. A při slově park vám bude naskakovat husí kůže. Jenže....máte smůlu budete se muset smířit s tím, že takových barevných fotek a optimistických fotek se tu hned tak nezbavíte. Ode dneška je hnusno a šedo a teprve neláká k tomu jít něco fotit a tak novinek moc přibývat nebude.


Tato část parku oplývá opravdu velkými a krásnými stromy u nichž sotva jeden člověk obejme kmen. Duby, buky, smrky nebo douglasky se tu střídají jak na běžícím páse...Dominantní barvou tu je zlatá na bucích.







Některé stromy jsou skácené, ale některé jsou ponechány tak nějak svému dalšímu osudu. Na vrchu tohoto torza se usídlilo zcela netradičně kapradí.





Ale i některé pařezy jsou velmi impozantní a dávají tušit velikost bývalého stromu







Tímto park jako celek opouštíme, spíš teď budou různé detailíky ale další park vás ještě čeká. Ale tentokrát už v Praze, a to jedna část toho nejromantičtějšího parku v Praze.

18 komentářů:

  1. Vendy, krásné fotky z krásného prostředí. O to víc mě může mrzet, že jsem návštěvu Dobříše letos nezvládla. Snad to vyjde někdy v budoucnu.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera - jako vždy! Byla jsem na tomto zámku nedávno - moc se nám tam líbilo!

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherný park a nádherné fotky.

    OdpovědětVymazat
  4. [4]:Je krásný a takhle na podzim vůbec nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné podzimní barvičky. Jen bych pro článek vybral tak tři, čtyři nejlepší fotky. S krásou se musí opatrně, jako s medicínou .

    OdpovědětVymazat
  6. [2]:Je krásný a má výhodu že je kousek od Prahy.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:No já vím, jenže jak vybrat s dětiček kterými se pochlubit když se mi líběj všechny a všechny je chci ukázat? To jsem seještě jaksi nenaučila vybírat a dát jen pár....i když tedy už mažu a vybírám podstatně víc než dřív....

    OdpovědětVymazat
  8. [1]:Já si myslím že zatím nehodlají zámek ani zbourat a ani vykácet a rozrýt parky, takže na jaře to určitě dáte. Nevím jestli je park otevřený i v zimě, pod sněhem také musí být zajímavý....

    OdpovědětVymazat
  9. Hned bych šla na procházku mezi takové krásné stromy. Což o to já nemám pozitivně podzimních fotek, nikdy dost

    OdpovědětVymazat
  10. [11]:Manžel prohlásil když jsme tam vlezli Jé tady se mi to líbí, to je jak v Midsomeru! On je totiž velký fanda tohodle seriálu....

    OdpovědětVymazat
  11. Mám hrozně ráda zámecké parky. Dobříšský jsem neprošla, ale hodlám to příští rok napravit. Dobře jsi mě svými fotkami naladila, Vendy, jsou moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  12. [13]:Pokud bys věděla kdy by jste se tam vydali, dala bys mi vědět? Třeba bych byla na chatě a tak bych za vámi třeba dojela :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nejlepší je ta ixsoffka nakonec.

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: To by šlo, Vendy, pokud to budu vědět předem.

    OdpovědětVymazat
  15. úžasný fotky, já se nikdy do lesa v říjnu nedostanu a teď už je pozdě

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....