02 října 2012

Den jak malovaný....

Po pošmourné sobotě, která byla věnovaná výstavě byla neděle jako poslední zářijový den nádherně sluná, jako by na rozloučenou s babím létem. Sice jsem měla v plánu se dát do zahradních prací, ale v tak krásném světle a čirém vzduchu jsem neodolala a bafla Bobeše a foťák a šla fotit.
Byla to skvělá procházka a mám tím pádem zásobu obrázků na pošmourné dny, kdy sluníčkové obrázky přijdou vhod.
Bobeš nadšeně v každé vodě smýval zbytky zkrášlovacích prostředků z výstavy a ještě se vyválel pro jistotu v jehličí.













Tolik malá ochutnávka a další zase někdy jindy....

21.Moravskoslezská národní výstava psů Brno....

Tak se nám uzavřel o víkendu měsíc září a nám i zároveň měsíc výstavní. Když si to tak zrekapituluju tak byl celkem úspěšný. Po třetí Krajský vítěz, poprvé vítěz FCI skupiny, druhý na klubové výstavě ve své třídě, a teď?.....

Podzimní výstavy bývají velmi málo obsazené, což si myslím že je škoda. I když zase jak které. Národní jsou prostě méně prestižní než mezinárodní... A zvlášť vidět to je když není plemeno tolik početné jako jsou dandíci. Tak určitou roli v tom asi hraje to, že psi mají srst už buď přerostlou nebo naopak jsou čerstvě vytrimovaní, svou roli v tom hraje i to, že ve stejný termín se konala mezinárodka v Tullnu a tam se holt dostávají jiné tituly. Takže většinou se účastní štěnda nebo mladí psi aby se otrkali ve výstavním kruhu. A tak když tam vlezeme s Bobešem do kruhu, působíme tam s ním opravdu značně přerostle, nebo jak nám pravila paní rozhodčí, jak Rambo. Dokonce si ho i přeměřila, jestli náhodou není nad standartem. Ale hned na to pravilo že to je tedy fakt "samec" !

Já tam jezdím ráda, Brno je co se týče na vzdálenost naše skoro "domácí" výstava za humny. A přišel se podívat i brácha Bred který byl právě vytrimovaný, takže by se ani nemohl ač žijící v Brně, zúčastnít. Ale možná se potkáme v kruhu v listopadu v Praze.


Na tyhle poháry jsme už odpoledne nedosáhli, protože jsme nepostoupili do top 5 ve skupině. No není každý výstavní den posvícení....


Výstavy jsou nejen o dlouhém čekání a brzkém vstávání.....


....ale i o tom, že pěkně mohou bolet nohy


....či o hrdosti na své plemeno, které předvádím v národním kroji. Jde o maďarského ovčáckého psa jménem komondor a o kroj maďarských pastevců.

Pro více obrázků jak Bobeše tak i ostatních pejsků ( a jsou tam dvě opravdu povedené, co jsou někteří majitelé schopni ze svého psa udělat) klikněte na fotku.

21.Moravskoslezská národní výstava psů Brno, 29.9.12. V1, CAC, CAC ČMKU, NV, BOB, rozhodčí Božena OVESNÁ (CZ)

Trocha zkoušení z přírodopisu....

Když tak chodím po lesích, jak tady nebo na chatě, vyskytují se tam dva velmi podobné strom, jak tvarem listů, tak barvou a texturou kůry a navíc na mnoha místech rostou i vedle sebe. A někdy jsem si je i pletla. Než mne syn zahradník vysvětlil rozdíl. A tak mě napadlo že vyzkouším i vás.

Řeknu vám o jaké stromy jde, ale neřeknu který je který, to bude na vás to správně přiřadit. A věřím, že to pro vás nebude nic těžkého.... jde o to který strom je buk a který jilm....

A:


B:



Tak a můžete odpovídat....Mrkající