Trochu jsem naťukla, že se mi dnes dostalo pochvaly za bylinkový sos (jak říká dcera šťávám a omáčkám) k masu. Pekla jsem vepřovou krkovici a napadlo mne k ní přidat dvě větvičky šalvěje a hrst snítek tymiánu. A navrch zasypala na kolečka nakrájenou cibulí. Když bylo maso měkké, výpek se vším všudy, tedy i s bylinkami jsem přelila do mixérku a rozmixovala. Šťáva se krásně zahustila, nebylo potřeba dozahušťovat moukou. A jako přílohu jsem zvolila noky....
Suroviny: 1 kg vepřové krkovice
3 lžíce oleje
2 celé větvičky čerstvé šalvěje
6 snítek čerstvého tymiánu
2 cibule
sůl, pepř a mletý římský kmín
Maso nejdřív osmahnu na oleji kolem dokola, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, posolím, popepřím a přidám římský kmín, ale s tím opatrně, jeho chuť je o mnoho výraznější než klasického mletého kmínu. Zasypu na kolečka nakrájenou cibulí a přidám čerstvé bylinky. Podleji a dám maso péci.
Hotový výpek mírně poředím, rozmixuji, maso nakrájím na plátky a dám zpět do omáčky.
Příloha je na uvážení každého, ale já mám velmi ráda noky a tak jsem je k tomu udělala. Žádný protest se nekonal, naopak byla velká pochvala
!
Přeji dobrou chuť.....