30 června 2012

Ještě jeden recept a zase na půl roku je klid....

Trochu jsem naťukla, že se mi dnes dostalo pochvaly za bylinkový sos (jak říká dcera šťávám a omáčkám) k masu. Pekla jsem vepřovou krkovici a napadlo mne k ní přidat dvě větvičky šalvěje a hrst snítek tymiánu. A navrch zasypala na kolečka nakrájenou cibulí. Když bylo maso měkké, výpek se vším všudy, tedy i s bylinkami jsem přelila do mixérku a rozmixovala. Šťáva se krásně zahustila, nebylo potřeba dozahušťovat moukou. A jako přílohu jsem zvolila noky....

Suroviny: 1 kg vepřové krkovice
3 lžíce oleje
2 celé větvičky čerstvé šalvěje
6 snítek čerstvého tymiánu
2 cibule
sůl, pepř a mletý římský kmín

Maso nejdřív osmahnu na oleji kolem dokola, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, posolím, popepřím a přidám římský kmín, ale s tím opatrně, jeho chuť je o mnoho výraznější než klasického mletého kmínu. Zasypu na kolečka nakrájenou cibulí a přidám čerstvé bylinky. Podleji a dám maso péci.
Hotový výpek mírně poředím, rozmixuji, maso nakrájím na plátky a dám zpět do omáčky.
Příloha je na uvážení každého, ale já mám velmi ráda noky a tak jsem je k tomu udělala. Žádný protest se nekonal, naopak byla velká pochvalaUsmívající se!
Přeji dobrou chuť.....

7 komentářů:

  1. Taky dávám ráda do masa čerstvé bylinky , jen mě nikdy nenapadlo mixovat ten výpek .

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Já to dělám často, když dávám třeba zeleninu k masu péct dohromady. Má to tu výhodu že to je husté bez mouky.

    OdpovědětVymazat
  3. To by nemuselo být špatné, Vendy. Dnes budu k obědu dělat přírodní řízky z krkovice, mohla bych se u tebe trochu inspirovat.   

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Mňo, tak dej vědět co a jak.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky přidávám bylinky a tvůj recept ocenuji proto,že se ty bylinky potom také sní,což tělu udělá jenom prospěch.

    OdpovědětVymazat
  6. To je príma recept a není až tak složitý.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Tak koupit do kuchyně bylinky v květináčích, v marketech mají docela výběr....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....