11 září 2013

Podzimní věneček....


Včera jsem dodělala
další z věcí technikou falešného patchworku a to věneček. A jelikož se už blíží podzim tak věneček podzimní na dveře. Přiznávám že mi dal docela fušku, protože jsem se v jednobarevných řadách trochu ztrácela a asi dvakrát jsem ho musela porozebrat a napíchat správně. A zase, ať jsem sebelíp odměřovala rozestupy začalo mi to časem ujíždět do šířky nebo šejdrem. No co, po takovém desátém dvacátém to už snad vychytám....
Ale už vím, že některé barvičky si musím koupit v celém balení protože jejich kombinace jsou naprosto skvělé...Třeba ona Caffé latté a hnědá. Na oblečení jí nedám ani náhodou, ale na bytových doplňcích jí mám moc ráda. Takže ještě koupit poklad na vánoční, ten bude o něco větší a dostatek kouliček můžu spustit přípravu na vánoce!








Ale pokud chcete opravdu vidět ty správný machroviny tak tady. Vyštrachala je Janinka a jí si od ní odkaz vypůjčila. No co vám budu povídat. Neměla jsem tam lézt ani náhodou!

Být cool, znamená být hipster....?


Rovnou přiznávám, že
tohle bude jen krátké. Nové TT mi opět vyrazilo dech. Samozřejmě že ve stylu "Bože, to už na větší blbost nemohli přijít ?!" A tak jsem pátrala po ostatních blozích co kdo o tomto termínu napsal. Malkiel dva skvělé články protože jak sám podotknul něco ve smyslu Čím větší volovina, tím líp se mi píše. A přidal i fotku dobře prorostlého hipstera. Jeho vysvětlení vycházelo z doslovného překladu slova hipster. Valin zase z dalšího překladu a tak u ní jsou to zobači steroidů snažící se vypadat jako Rambo. I to mne rozesmálo. A tak jsem se také ponořila do hledání. Tentokrát ani u tety Wiki ani strejdy Gůgla ale u bratránka Seznama. A narazila na spousty skvělých šlehů a postřehů o hipsterech psaných jejich vrsteníky.
A o co tedy gou? O styl který k nám dolétl ze západu....styl kterým se snaží dávat najevo tato komunita jak jim na ničem nezáleží, na tom jak jsou sví, a jak nejsou globální. Jak opovrhují mainstreaem a komercí. Ovšem! S drahými Iphony v rukách, na očích předražené brýle Rain Ban, s čirými skly a velkými černými obroučkami (dostat je na pokladnu tak si je ani nevezmu doma na čtení, říká se jim SOJKY) to aby byli cool i ti co žádnou oční vadu nemají. Obutí v drahých barevných Converskách, s účty na všech možných sociálních sítích. Navléknutí do kostkovaných košil nebo svetrů stylu anglických studentů a la 60. léta nebo barevných mikin s kapucí. A napraní v džínách o několik čísel menších, do kterých se dá obléknout jen pomocí lžíce na boty. Poslouchající hudbu kterou nikdo nezná a nikomu nic neříká. Okatě dávající najevo svou intelektuálnost...
Sakra, kdo to tak vlastně chodil oblékaný? No jasně! James Dean a jeho generace!!
Takže zase žádná novinka, jen starý známý návrat ke kořenům rebelů bez příčiny. Jenže v čem je jejich rebelství? V tom že sice se snaží ukázat jak jim je jedno jak vypadají, ale při tom všichni vypadají jak podle šablony? Že zavrhují komerci ale být bez ní prostě nemohou?
Jednoho takového znám, dokonce i tady u nás na vsi se vyskytuje. Rozmazlený synek postaršího tatínka - podnikatele a mladší, abgrejdované manželky. Synek kterému nejdražší telefon stačí tak minimálně rok a chce a dostane nový když ho přestane bavit. Oblečení zasílané z nejlepších a nejmódnějších netových butiků. Takže hurá! Brojme proti komerci!
Takže až potkáte na ulici chlapce v přetěsných džínách, v brýlích s velkými černými obroučkami, mírně ulízlého, v kostkované košili či barevné mikině pod kterou má triko s pokud možno vtipným nápisem, barevných keckách a s telefonem v ruce tak vězte že jste právě potkali hipstera.....jen na rozdíl od Malkielových prorostlých tihle spíš vypadají jak závodní pavouci.