28 září 2013

Kocůrově a z městečka.....i když ne na dlani


Jak už jsem nadhodila v Radostech,
ve středu si tu byl kamarád pro sběr který se tu nakupil za otcova zdárného shánčlivění a který bylo potřeba odvézt. Při odjezdu jsem se s ním svezla do Mníšku, protože jsem potřebovala lehce doplnit zásoby. A taky nenadálé prašulky rozfofřit Mrkající.
Takže hurá nejdřív pro stuhy. Galanterie je na "Malém náměstí", schovaném za řadou domků tvořících jednu frontu náměstí hlavního. Zde jsou domečky o poznání starší a menší ale rozkošnější. Se zahrádkami a bez procesí lidí a aut jak na hlavním náměstí. No a před jedním z nich, mimochodem krásně obrostlým přísavníkem a s mnoha keramickými ozdůbkami stála dodávka na které si hověl jak na rozhledně i jeden kočičí krasavec....





Ale moc fotit se nechtěl, pořád odvracel hlavičku....


Jeho kamarád se zase pilně věnoval úpravě zevnějšku. Velmi intenzivně. Jen se otočil aby zjistil co to vyvádí kámoš. Na mne se kouknul jen jednou a pak zase nerušeně pokračoval dál.





Nezůstalo jen u těch stuh, ale i různé dobrůtky jsem si ještě zakoupila a hřešila a hřešila.... Už asi tři roky probíhá rekonstrukce hlavního náměstí která začala vykácením starých kaštanů napadených klíněnkou a popravdě už i dost ztrouchnivělých a výsadbou nových. Pak přišla na řadu dlažba, chodníky a výsadba okrasných keřů a květin. Restaurace a vinotéka mají pěkné místečko pro venkovní posezení a lidé místo ke klidnému pozorování života kolem....


Samozřejmě nesmí chybět dominanta náměstí....zámek


A z hrůzou zjišťuju že začínají červenat javory...nééé, já nechci podzim a zimu! Vždyť tu jsem teprve po čtvrté za tenhle mizerný a blbý rok!