10 října 2024

Když se vloni v nabídce .....

 


.... cestovky s kterou jezdím na jednodenky
objevily dvě novinky, zajásala jsem. Už skoro všechny momentálně nabízené jsem absolvovala, jiné k mé nemalé lítosti z nabídky zmizely, a na vícedenní mě to nějak neláká. Takže bylo jasné že si musím obě novinky vyzkoušet. Bohužel jedna byla vyprodaná tak rychle že jsem ani nestačila mrknout, ale druhá se v nabídce udržela natolik dlouho, že jsem si jí stihla rezervovat. Obě navíc nevyžadovaly předlouhé autobusové trmácení protože byly skoro za humny. Jedna v Rakousku a druhá v Polsku. 
Polsko jsem zatím navštívila čtyřikrát, z toho jednou na výstavě s rafany, tudíž žádná možnost prohlídky místa kde se výstava konala. Takže další návštěva mě lákala. Zájezd nabízel návštěvu Bludných skal v Adršpašsko - Broumovském regionu v rezervaci Stolové hory Bor, dále prohlídku lázeňského městečka Kudowa - Zdroj a překrásné soukromé Japonské zahrady v Jarkowě. (Jestli tak i zůstala nevím, naše návštěva se odehrála jen pár dní před letošními podzimními velkými záplavami) 
Dnes se podíváme na první místo, tedy do skal. No, jak to říct. Lidí moc, místa málo, občas se zasekl i člověk dost hubený, takže ti prostorově výraznější se museli občas spustit na všechny čtyři aby nezůstali zaklínění v průrvách. Možnost obratu a návratu zpět totiž pro velké množství návštěvníků a nemožnosti se přes ně probojovat neexistovala. Takže stále jen kupředu, zpátky ni krok. A to doslova a do písmene. Naštěstí lezení po čtyřech se mi vyhnulo, i když v jednom místě jsem se fakt taky málem zasekla. Nicméně jsem to dala, ale hodinu koukat na cizí zadky nebylo nic moc ....