08 prosince 2012

A co pár světýlek?....

Na Mikuláše jsem udělala konečně to co už jsem chtěla udělat dřív, a to že jsem vzala foťák a jela do města nafotit svítící výzdobu. Buď nebyl sníh anebo nálada. Tentokrát bylo obojí a tak jsem vyrazila....fotky nejsou až tak úplně jak bych chtěla, jsou focené bez stativu jen tak co se mi podařilo udržet....
P.S. A nepotkala jsem ani jednoho Mikuláše s Čertem....
P.S.S. Za to byla čertovská zima. Ovšem dnes, když nás čeká výlet za čerty to je ještě horší....














Sice je celá rozklepaná,ale mě se moc líbily ty větve od té lípy....


To bylo okolo Nového náměstí. Ale všimla jsem si jedné ne zrovna dobré vizitky TS. Výzdoba je nainstalovaná ne moc dlouho a už třeba z těch hvězdiček celé svítí jen dvě z dvaceti, tady na Novém náměstí je ozdobený strom který nesvítí vůbec a při vchodu na místní pěší zónu je nový světelný nápis u kterého s šesti efektů fungují pouze dva....takže to tak trochu ubírá té radosti z výzdoby, která je jinak moc hezká.

Ptáčci a barevná zima....


Té naší kolonii vrabčáků nějak moc ta zima zřejmě nevadí (a to je dneska -14°C) vesele si poskakujou v dřišťálech nebo posedávají ve větvích bezinky. A když přece, tak si zalezou do hnízda které zdědili po sýkorkách. Nevím jak se jim to podařilo, ale ty si ho normálně "vyhlodaly" ve zdi domu....Takže nám pořád chramostejlej ve stěně nebo nahoře na půdě v izolaci. Jsou prostě vyčůraní jak mraky, přece nebudou stavět nevyhřívaná hnízda někde na stromě!





Aby nebyla zima jen bílá, přidala jsem jí trošku barev....