01 listopadu 2013

35 / 52


1/ Pátek 25.10.13
Vracím se domů. A to není tedy moc důvod k radosti protože představa kolik práce mě po návratu čeká abych uvedla barák do obstojného stavu mě vždycky děsí. Ale vyjímečně až na nějaké drobnosti bylo všechno hotové což mi způsobilo menší šok ale i trochu větší radost....kvůlivá zítřejšímu výlet s Katkou jsem hned po tom co jsem odložila věci z cesty valila do volebky abych to měla za sebou. Dost jsem koketovala s myšlenkou vykašlat se na to, ale nakonec jsem to zavrhla. Vím že se zase změní minimum věcí, zase nastanou hádky a tahanice a nechutné taškařice, ale čo už....ako vraví môj slovenský kamarát.
Skóre dnešního dne: Jedna střední radost

2/ Sobota 26.10.13
V den D a hodinu H před barákem staví auto s Katkou (JaAquarius) a vydáváme se spolu směr Repechy na setkání Ženského klubu, skupiny blogerek které rády tvoří rukama. Katka mne tam pozvala protože se zřejmě domnívala že se svým špendlíkováním bych se tam mohla hodit. Setkání bylo v krásném prostředí velmi útulného penzionu Lada, moravské ale i východo či severočeské blogerky skvělé, jídlo (v mém případě tvarohové knedlíky s borůvkami) výtečné a porce ohromné (všimla jsem si že málokdo dojedl jak byly velké). Povídalo se, předváděl se um a v některých případech ten s velkým U a bylo si možno i výrobky zakoupit. Takže ohromná radost s osobního setkání a odtajnění některých blogových tváří (mám na to tenhle týden štěstí) a ze skvěle stráveného dne....Katko ještě jednou dík!
Skóre dnešního dne: Den plný velkých radostí

3/ Neděle 27.10.13
Těšila jsem se na fotky božích muk v mlze, a nezklamaly mne...
Večer jsem po zprávách vypnula televizi a šla jsem začít s čertem který je objednaný. Práce mi šla pěkně od ruky a tak o půlnoci (ten zatracenej posun času) byla půlka hotová.
Skóre dnešního dne: Dvě menší radůstky, jinak nic moc

4/ Pondělí 28.10.13
Sváteční den, ale pro mne ještě svátečnější v tom, že jsem ho měla zase celý jen pro sebe. Muž na chatě, dcera v práci a tak jsem zase vlčila. Nevařila, tím pádem jsem nemusela mýt nádobí, jen jsem prala povlečení protože bylo ještě jekž takž takže mi to venku uschlo. A věnovala se špendlíkování bez výčitek svědomí že něco a někoho zanedbávám....dodělala jsem čertíka, vyfotila a poslala fotku příští majitelce a teď jen čekám na ohlas.
Skóre dnešního dne: Měla jsem z něj radost!

5/ Úterý 29.10.13
Dodělán andílek, manžel se vrátil v pořádku z chaty i když asi pěkně na motorce vystydnul i namoknul, a je po klídku. Ohlas na čerta kladný.
Skóre dnešního dne: Dalo by se říct že dobré, sem tam nějaká ta radůstka byla.

6/ Středa 30.10.13
Zkusila jsem se řídit heslem Líná huba, holý neštěstí a pokusila se překonat svůj určitý ostych (ano i něco takového se dá u mne najít) a nabídla své výrobky. Tedy nejdřív spíš se nabídl kamarád ať mu pošlu ceny a odkaz na stránky kde mám fotky. A pak i já oslovila jednu osobu a čekala jsem co se z toho vyklube....Ohlas na anděla víc než kladný a tak putují na účet první penízky za moje blbnutí!
Skóre dnešního dne: Radost velká!

7/ Čtvrtek 31.10.13
Páni! Vyšlo to! Díky moc Helenko a já doufám že se bude všechno líbit a že ti nic na pultě nezbyde! A já slibuju že se budu snažit! Ona mi totiž Helenka (blog Andělé, byliny a povídání) věnovala svou důvěru a já na jejich jarmark budu dělat nějaké věcičky.
Skóre dnešního dne: Radost nezměrná že mé blbnutí někomu stojí za to nabídnout ho jiným...

Kůrově....


Něco málo na téma kůra a její struktury.
Foceno ještě v dobříšském parku...


Zvláštně utvářená i zabarvená kůra douglasky





Nevím co se stalo tomuto obrovi - dubovi že musel být skácen, nicméně byl to kusan. Když jsem si stoupla abych si vyfotila detaily kůry až těsně k němu měla jsem ho po prsa a to měřím 175 cm. Takže počítám že u země mohl mít obvod tak 140 - 150 cm.







Tímto se definitivně uzavírá kapitola podzimu na Dobříši, protože mne čekal přesun do Prahy. A návštěva části Petřínských sadů.....