09 dubna 2019

V zajetí kamelií ....




Po trochu delší přestávce, částečně plánované, částečně neplánované mám konečně možnost začít psát o mém výletu z 30.3. Ten se nesl ve znamení květů kamélií a orchidejí. Zatímco rozmanitost orchidejí je mi vcelku známá už z jiných výstav, kamélie pro mne doposud byly tak trochu velká neznámá. Ne že bych tuto květinu neznala, ale neznala jsem tu úžasnou rozmanitost květů a jejich barev a barevných kombinací. Musím říct, že něco tak nádherného jsem dlouho neviděla.
Celou tuto krásu můžete obdivovat v letohrádku zámku Zuschendorf který najdete v údolí Seidewitztal při výjezdu z města Pirna směrem na město Liebstad, a v přilehlých sklenících jeho parku. 
Zájezd je časově naplánovaný do jejich nejkrásnějšího kvetení, kdy už je většina květů rozkvetlá, ale stále ještě jsou na keřích i poupata. Máte tak možnost vidět tyto květy v různých stádiích. Zajímavá je prezentace, protože ve sklenících jsou už keře ve velikosti ne zrovna přenosné, některé mají kolem tří metrů a kmínky o průměru 20 cm. Všechny květy jsou aranžovány v miskách z vodou, ve venkovních prostorách ve fontánkách. 
A protože jsem fotila a fotila a fotila a neměla jsem stále dost té krásy, květy jsem uspořádala do koláží. A stejně se do jednoho článku nevejdou ....