30 července 2013

Pejskování....


Když tu byly naši dva
fešáci kocouří, tak musím dát taky prostor těm klukům psím. Je to s nimi trošku složitější, protože jak beru foťák snažej se zdrhnout jak jen to jde. Ale tu a tam se podaří něco i cvaknout. Mates je o něco lepší model než Bobeš, ten se i tváří do aparátu podle nálady, Bobeš začne zíváním dávat najevo že ho tedy pěkně otravuju....


Nejlíp je když leží a spí. Nebo jen tak odpočívá....


....nebo jsou spolu s Matějem



tenhle motýl ho pořád prudil. Lítal mu pod nosem, nebo na něj sedal


Já malý nešťastník



Někdy je potřeba si pořádně podrbat záda


Bobeš, ač pes který by měl chytat vydry, tudíž voda by měla být jeho živel a u mnoha dandíků tomu tak je, patří mezi menšinu psů kteří moc neumí plavat. Jo, fakt on neumí plavat. Udělá dvě tempa, pak hép, hép a mizí pod vodou. Nevím, možná se chce potápět a chodit po dně, jenže já to jaksi nehodlám zkoušet a pak mu dávat umělý dejchání. Za to Mates je ostřílený mořský, tedy pardon, spíš bazénový vlk. Jak jsme v bazénu na lehátkách piští a skučí u schůdků tak dlouho dokud ho na lehátko nevezmeme. A pak se tváří veledůležitě!




A dokonce si i s chutí zaplave....


A pak se suší a válí a vyvádí....







Tenhle fešáček to bylo jiné gusto. Pózoval jak profi model a ještě stíhal pánečkovi hlídat stánek.
Kvůlivá městský policii musel být skoro pořád uvázaný u stánku a tím jak si tam tak hověl mě zaujal.




Nakonec mi ho páneček kvůli focení i odvázal a riskoval pokutu za neuvázanou krvelačnou bestii



Čas borůvkových koláčů, je nejkrásnější čas, on zůstal.....ehm, tedy buchta ŽAVES podruhé


Tropy posledních dní
měly za následek že začaly neskutečně rychle dozrávat kanadské borůvky. Jeden den jsem otrhala malou vrchovatou misku a za dva dny mi už manžel musel donést velkou mísu, páč ta malá nestačila. Něco ještě dovážím do další směsi k jahodám na marmošku, něco nechám na klasickou borůvkovou a z poslední části jsem udělala včera další druh buchty zvané ŽAVES. Tentokrát ale opravdu velmi zdravé protože je bez tuku z bílého jogurtu.

Budete potřebovat:
250 g zakysané smetany, nebo opravdu light verze a to bílého jogurtu
1/2 hrnku moučkového cukru(dala jsem krupici a nic se nestalo)
2 hrnky polohrubé mouky
1 vejce
1 prdopeč
podle potřeby mléko
a sezónní ovoce. (Původní recept je z hrušek a jablek)

Na drobenku:
125 g másla
200 g hrubé mouky
150 g moučkového cukru

Všechny ingredience na těsto smícháme, pokud je hustší přidáme podle potřeby mléko. Ale pozor, těsto nesmí být zase moc řídké. Na rozprostřené těsto rozložíme ovoce a posypeme drobenkou. Peče se na 180°C 20 - 30 minut.


DOBROU CHUŤ !