08 března 2013

Máme se urazit? Nemáme se urazit?...

Tohle mám z fb. Poslala mi to jedna známá ze Slovenska. Nevím jestli jste to někdo viděl,
ale zajímal by mne váš názor. Podle mne to jsou vyhozené peníze za něco o čem dlouhou dobu
víme že je hodně velký problém (důchody) ale s čím se stejně nic dělat nebude a onen slavný druhý pilíř
to určitě nevytrhne.....takže jak to vlastně tedy je?


Pan Bobeš se sluní....

Že si užívám sluníčka (tedy když je)
já, to není nic divného. Ale i pan Bobeš umí užívat teploučko a sluníčko mírou vrchovatou. V pondělí, když jsem si užívala polední kávu na terase nesměl chybět a slunil se vedle mne. A bylo vidět že byl stejně spokojený jako já, protože se nehnul ani o píď. Tak přece jen ta zima byla taková zvláštní, tmavá a zatažená a asi nedělala dobře ani té naší rozmazlené zvěři. Protože bylo jasně vidět když svítilo sluníčko jak se všichni nadšeně proháněli po zahradě a lítali sem a tam jak pošuci. Teď už zase všichni chrněj a ven jdou jen v opravdu nutných případech.














Jarní kachničky....

Hned jak zmizel z řeky led,
vypluly na ní v plné parádě kačeny. Dokonce jim nevadilo když jsem je fotila, vcelku klidně pózovaly ani se moc nebály, i přestože jsem měla sebou Matese. Jsou totiž zvyklé na krmení od majitelů domu nad splavem kde se pohybují a dokonce si tu vždycky lebedí i s malými káčaty které tu vyvedou. Takže se vám také kolikrát naskytne pohled na houf kačen hovících si na zápraží a čekajících na nějakou dobrůtku....




Proč ten průzkum....

Proč jsem se vás vlastně
v tom minulém článku ptala na vaše názory na ty fotky. Napado mne kolik různých názorů může být a kolik různých náhledů na jednu a tu samou věc. Protože každý má jiné vidění i cítění věcí, a co fotograf to jiné oko. Každý si všímá něčeho jiného, někoho zajímají detaily, jiného celek. Když půjdou tři lidé na stejné cesě a budou fotit, jak moc budou jejich obrázky asi rozdílné? Kdo a jak se na co soustředí? A přišla mě na mysl jedna věc. Jak by asi zachytilo více lidí jednu a tu samou akci. A jedna by se dokonce i nabízela. V červnu má Petr Vápeník alias ČERF výstavu svých fotografií v Dobřichovicích na zámku. Myslím že by možná nebylo od věci udělat tam setkání blogerů kteří to nemají daleko (bohužel tentokrát jsou Pražáci na forhontě, mají to blízko) a zároveň, protože většina blogerů fotí, udělat malé vyhodnocení jak kdo vlastně tu akci vnímal, co koho zaujalo za detaily....A tak se ptám, co vy na to? Šli by jste do toho?