10 února 2011

Něco pro odlehčení potřetí......

MURPHYHO ZÁKONY PRO CHOVATELE......koček

Zákony o vstupu kočky do vaší domácnosti....

Pickův variační zákon....

Pořídit si kočku lze dvěma způsoby - buďto si jí vyberete vy, nebo si vybere ona vás.

Zákon důchodového zabezpečení.....

Kočka, která si vás vybrala za majitele, tak neučinila proto, že byste jí byl nějak mimořádně sympatický. Prostě jí už nebaví starat se o svou obživu svépomocí.

Joyův zákon sebezáchovy....

Kočka nevstupuje do vaší domácnosti proto, aby vám udělala radost. Kočka se pouze zabezpečuje na horší časy, asi jako když si vy připlácíte penzijní připojištění.

Zákon o nezachování formy...

Kočka se ve vaší domácnosti dokáže objevit na místech, kam se nemůže podle přírodních zákonů vejít.

Darwinovo upřesnění

Na přírodní zákony můžete jako majitel kočky klidně zapomenout.

Zákony kočičí přítulnosti a kočičích her.....

Zákon inklinační....

Kočka má z vaší rodiny nejraději toho, kdo nejčastěji otvírá dveře od ledničky.

Graspův dodatek k inklinačnímu zákonu

Je nesmyslné se domnívat, že kočka toho, koho má nejraději, bude respektovat.

Kantův kočičí zákon....

Kočka má svou vlastní životní filozofii, které nikdo nemůže porozumět.

Descartův kočičí zákon....

Snažit se pochopit kočku je zhruba stejně zbytečné, jako se snažit se chodit po stropě.

Zákon dr.Bindera....

Nechce - li kočka sedět na vašem klíně, nelze jí v odchodu zabránit ani vteřinovým lepidlem.

Konstatování markýze de Sade

Lepit si kočku na klín vteřinovým lepidlem lze doporučit poze masochistům.
pohodářka

Jaký smysl má smysl života.....

Když jsem viděla co je téma týdne, řekla jsem si:" Tak to dám v pohodě "!. Ale ouha, sedla jsem k počítači - a nic, všechny nápady a moudra se mi v tu chvíli z hlavy vykouřila.Jedno však je jisté, že smysl života není jen jedna stálá konstanta, mění se v závislosti na tom v jaké životní etapě se právě nacházíme.
Jiný smysl života mají dejme tomu děti, jiný zas puberťáci, dospělí, ženy nebo muži. Lidé svobodní, ženatí a vdané. Zamilovaní nebo čerstvě rozvedení. Zdraví a nemocní. Prostě smysl života je věc která je nestálá a nedá se pevně definovat.

V dětství jsou pro nás důležitější hry, hračky, pohádky, pocit toho že nás rodiče milují spíš než nějaké existenční otázky.
V pubertě se naopak stává pro nás smyslem života co největší a pokud možno co "nejbolestivější" opozice vůči škole, rodičům a proti všem a všemu vůbec. Sekáme kolem sebe hlava, nehlava, a neuvědomujeme si jak tím všem kolem ubližujeme.
V dospělosti je pro nás smyslem života naše vlastní rodina, naše děti, jejich bezpečí, a štěstí. Naše práce a to abychom jim mohli poskytnout vše po čem touží, bez ohledu na to, že nám vrátí všechno to co jsme mi sami dělali našim rodičům zpět jako bumerang.
Láska je pro nás smyslem života numero uno. Bez ní to nejde nikdy, žene nás vpřed, dává nám pocit že se vznášíme, i když jsme zrovna pěkně fest u země, lásku potřebují k životu všichni, muži, ženy, děti a nevadí nám dokonce ani to, že dokáže i pěkně bolet a zraňovat, když zůstává nedostupná nebo neopětovaná. Je pro nás stejně důležitá jako vzduch který dýcháme a pocit který máme když jsme v přítomnosti toho koho milujeme je jedinečný a neopakovatelný.

Někdo má svůj smysl života v bádání, jiný ve sbírání různých uměleckých děl. Někdo v hromadění peněz a majetku, další zas v pomoci potřebným v charitě. A jiný zas v rozhazování peněz, a v tom, že se bude co nejvíc vyskytovat na stránkách bulváru. V co nejlepších sportovních výkonech aby o jeho zemi věděli všude.

Ať už je smysl života kohokoli jakýkoli, je důležitý.Ztratíme - li smysl života je to špatné, nejen pro nás samotné ale i pro ty okolo nás,kteří o nás stojí a mají nás rádi. Není pro ně nic horšího než pozorovat jak se bez smyslu svého života vrháme do propastí drogové a alkoholové závislosti. Jak se snažíme s tohoto života odejít jen proto, že se domníváme, že jsme svůj smysl života dávno ztratili. A neuvědomujeme si, že právě mi můžeme být jejich smyslem života.

Včera jsem si sem sedla, a nic mne nenapadalo. Dnes jsem během deseti minut napsala tento fejetonek. Snad není plný nesmyslů, snad má i smysl, nevím. To už je na posouzení jiných....

P.S.Když jsem já měla svojí krizi "středního věku" novým smyslem života, který jsem našla, byl příchod toho mého šedivého pokladu a motání se kolem něj a tenhle blog, kde jsem našla jak spřízněné duše, které bych asi jinak nikdy nepotkala(viď Ali),tak i nové přátele a kde si i pravidelně čistím a trénuji hlavu na tématech týdne .