25 února 2019

Dělá mi holka radost....




.... která a proč? Dcera. Už dřív koketovala s focením, tedy takovým tím klasickým výletovým a dovolenkovým. Ale jak se odstěhovala do Litomyšle, začala si víc všímat všeho kolem sebe a hlavně přírody. Tak aby ne, v obou bydlištích má krásné výhledy a co se týče litomyšlských západů, tak ty jsou přímo lahůdkové. navíc scenérie města nabízí mnoho a mnoho fotografy vyhledávaných míst. I tady se dokázala vyřádit a to jen s mobilem. Foťák co měla dřív se rozbil a vlastně ani o žádný jiný nějak nestála. Jenže jak přišla na svět Bobule, už jí mobil přestával stačit a tak projevila přání si nějaký foťák pořídit.
Napadlo mne, že tu zahálí můj šroťáček, ultrazoom kterého se nejdřív po koupi zrcadlovky zmocnila polovice, něco málo nafotila a pak se zmocnila zrcadlovky s kterou nafotila ještě míň. 
Tak jsem jí foťák i s návodem dovezla aby si nejdřív ošahala focení s něčím jiným než mobilem nebo kompaktem  a pak se rozhodla jestli si pořídí něco jiného....
Študuje a zkouší, ale hlavně kouká! Kolem sebe a musím říct že oko má fakt dobrý. Některé snímky jsou opravdu super. A vyhledává místa i témata. Jako včera. Vezla mne z návštěvy domů, zlatá hodinka jak víno a když jsme vyjely do vsi nad Litomyšlí, krásně bylo do kraje vidět na zapadající slunce. Zastavily jsme u dvou ohromných lip mezi kterými stojí křížek, ona vytáhla mobil, já foťák a už to jelo. Kdysi se na mé focení šklebila a měla spousty pitomých poznámek a vida! najednou i ona sama zastaví aby se pokochala a nafotila.... Dělá mi holka radost!