16 září 2010

Co roste v lese na podzim...


Že se blíží pomalu a neúprosně podzim, v lese ohlašují dvě věci. Rozkvetlé vřesy a červené muchomůrky. Obojího je v Brdských lesích dost.

Že nejen výstavami živ je jeden, ale i nějaká ta procházka do lesa přijde k duhu. V pozdně letních lesích se již začínají objevovat poslové blížícího se podzimu, vřes, muchomůrky a holubinky. Hříbků fofrem ubývá a na jejich místo nastupují houby podzimní.

Tím, že nám v druhém týdnu pobytu na chatě přálo počasí, tak jsme si z lesa donesli i pár úlovků. Některé panička snědla, jiné odvezla rodičům do Prahy a některé jen lovila foťákem a tak vznikl miniatlas hub .

...krásná, leč nejedlá, Muchomůrka červená. Jen ten trpajzlík jí chybí ...


...tahle je sice jedlá, ale není tak šikézní, Muchomůrka růžovka čili masák....


...vzhledově nic moc, ale je dobrá a dobře se transportuje, Holubinka zelená....


...málo známá, za to v lese nepřehlédnutelná houba Šiškovec černý, prý jedlý......



































Neúspěšně úspěšný maraton potřetí.....

Víkend 10.-12.9 2010

Třetí výstavou v pořadí byla 61.Klubová výstava klubu KCHT, tedy chovatelů teriérů, opět v Mladé Boleslavi.Tady se scházejí chovatelé všech druhů teriérů, které sdružuje právě KCHT. A dokonce přijelo i pár zahraničních vystavovatelů. Teriérů je mnoho plemen, někteří jsou pejsci aristokratického vzhledu např.
Bedlington teriér, Australští silky teriéři, nebo my Dandie Dinmont teriéři, jiní vypadají jako rozcuchaní rošťáci jako třeba Jack Russell teriér. A někteří vypadají jak oříšci s pochybnými předky, to jsou Cairn teriéři, Norfolk teriéři a Australští teriéři.
Pak tu jsou hrdě vypadající Irští teriéři, Welsh teriéři nebo Kerry Blue teriéři.
Ale všichni i ti nejmenovaní mají jedno společné, jsou to pejsci živých povah, milující pohyb a hru, jsou nejen gaučáci, ale i tvrdí pracovní psi, lovci a pomocníci myslivců. A hlavně milující své pánečky a paničky.
Protože brácha Bred nepřijel, měl jsem jen jednoho konkurenta a to Badyho z Pardubic. A jak se ukázalo i konkurenta velkého, za kterým jsem po dlouhém rozhodování nakonec skončil druhý. Takže zatím sbohem čtvrtý CAC!


....počkej, teď neruš, zkoumám konkurenci......


......Bady a za ním já.....


.....Badyán ze Zvičínské stráně, krátce Bady.......


....héj, já ti taky na zuby nekoukám, tak toho nech.....


...Old Peper and Old Mustard, tedy pepř a hořčice......



....a vítěz parádní disciplíny, třídy šampionů Dezzi ze Žihelské zahrady, ale je to vydařený pejsek, není -liž pravda?......



A jiní teriéři.
 P.S. Kliknutím na fotku se objeví jméno rasy















61.Klubová výstava KCHT,Mladá Boleslav.V2,res.CAC.Rozhodčí p.Švajdová






Neúspěšně úspěšný maraton podruhé.....

Víkend 3.-5.9 2010

Druhá výstava v pořadí se konala v Rybníkách u Dobříše.Byla to výstava krajská a měla pro mne připravená mnohá překvapení.
Prvním bylo to, že to byla výstava venkovní a tím pádem i moje premiéra na trávě.Na většině výstav chodíme v halách na pevném povrchu, ale na trávě? Ta je přece k úplně jinejm věcem, běhání, válení a skákání ale na výstavní chození!
Však taky panička měla strach, abych nezačal hopkat a poskakovat.Jenže kam pak na mě, vždyť jsem nějakej profík, no ne......

Druhým bylo to, že se tentokrát vystavovala celá moje rodina, tedy táta i mamka.Ta byla ve výstavním kruhu po hodně dlouhé době, ale bylo vidět, že není šampionkou nadarmo.Pěkně jí to ťapalo, i když to byla ona a táta, kteří po té trávě hopkali. Za třetí bylo překvapením, že jsem poprvé tátu porazil v rozstřelu o titul, v tomhle případě o Krajského vítěze.

Poslední byli skotští dudáci, oni tedy nebyli úplně skotští, je to sdružení lidí z celé republiky, kteří propadli kouzlu skotských dud a skotských písní. Ale hráli jak praví a nefalšovaní Skoti z Highlanders. Ze začátku jsem se toho divného bubnování a pištění bál, ale pak jsem si zvykl a chrupal si ve své výstavní kleci až do odpoledních soutěží.
Jediné čeho se panička obávala bylo počasí, které mohlo všechno zhatit, ale i to k nám bylo milosrdné a během dne se ukázalo i sluníčko, které vydrželo na obloze až do večera.
V odpolední soutěži o nejkrásnějšiho psa třetí FCI skupiny, tedy teriéra, jsem skončil na 4-6 místě. Ale stejně jednou budu první!

Tak to jsem já a mamka.......


.....a tohle táta....


.....a zase mamka, fešanda, a to už je příští rok veteránka.....


.....skotští dudáci poprvé....


.....podruhé....


....a po třetí a naposled.....


A ještě pár jiných pejsků....




Krajská výstava Rybníky u Dobříše,V1,Vítěz třídy,Krajský vítěz,rozhodčí p.Lindborg Mats(SV)

Neúspěšně úspěšný maraton....

Víkend 27.8 -29.8. Tak mám za sebou výstavní maratón tří víkendových výstav za sebou.

MVP v Mladé Boleslavi, krajské výstavy v Rybníkách u Dobříše a klubové výstavy KCHT opět v Bolce.

A jak je psáno v záhlaví neúspěšně úspěšný. Vysvětlím. Jelikož je k získání titulu Český šampion krásy potřeba (zatím) čtyř ocenění CAC a já mám už tři, bylo tedy třeba zvládnout ten poslední krok a získat i ten poslední, leč....

Na první výstavě mě předběhl bráška Bredík, tak to je v rodině, to se tak nebere, v Rybníkách jsem sice byl za vítěze třídy a dokonce Krajský vítěz. To jsem se nafukoval, protože jsem to vyjímečně nandal tátovi, jenže ten ještě neměl srst zrovna výstavní tak to dalo méně práce. Ale tam se ten vytoužený CAC nezadával a na klubovce mě zase předběhl Bady z Pardubic, takže zas nic . Letos poslední šanci budu mít 9.10 na MVP v Českých Budějovicích. Tam to bude odveta jak s bráchou tak s Badym, takže uvidíme, uvidíme, UVIDÍME!!!!!!


Takhle jsem ťapkal na MVP


A takhle se promenoval Bredík, aby ne, když má pánečka bývalého tanečníka 


Ale slušelo mi to, že jo.....


















MVP Mladá Boleslav,V2,res.CAC.Rozhodčí p.Kitlinski (PL)