03 července 2011

Den bez nálady?.....

Je mi ohromně sympatické heslo starých Římanů Carpe diem čili Užívej dne. Můj moudrý rádce a kamarád Robert mi vždy říká, že ve všem mám hledat to pozitivní. Ale při pohledu z okna mě nějak nenapadá ani jak si ten dnešní den užít, ani co v něm hledat pozitivního. Je šeredně, lezavo, padá něco jako jemně rozprašovaná voda a už přes týden fouká nepříjemný dost silný vítr, který mi leze na nervy. Shazuje květináče s kytkami, rozfoukává všeliký bordel který někteří lidé místo do odpaďáků pohazují po chodníku.
Někde, už nevím kde, jsem četla, že ve státech kde fouká mistrál, scirocco, pasat či jak se všechny ty druhy větrů jmenují v tu dobu stoupá počet sebevražd. Ani se nedivím, mě ten vítr také pěkně vytáčí, jen mám spíš náladu vraždit než se sebevraždit. A to mě ještě čeká oprava peněžního deníku pro daňovou poradkyni, aby se už ta letošní úlitba státu, (kterou stejně jako vždy promrhají na věci které nejsou potřeba, jako třeba na horentní výplaty poslanců, manažerů, asistentů apod. místo toho aby se daly na věci užitečné), konečně uzavřela. A jelikož nejsem vůbec žádný milovník číslic a jejich uspořádání ve sloupcích již řečeného dokumentu, bude moje nálada ještě horší.....
Jediní, kdo nikdy neztrácí náladu jsou ti čtyřnozí chlupáči, kteří se tu vesele žerou a okusují na posteli a při každé příležitosti chtějí na zahradu. Takže nechápu proč se říká takovému to počasí, že by ani psa nevyhnal, když psi sami do něj chtějí.
A co vy? Jakou máte dneska náladu?
Tak jestli špatnou, možná tenhle obrázek vám jí trochu pozvedne