09 února 2011

Něco pro odlehčení podruhé.....

MURPHYHO ZÁKONY PRO CHOVATELE.....psů

ZÁKONY PRO CHOVATELE


Zákon dr.Crackpota....

Chcete- li se stát chovatelem, musíte obětovat své duševní zdraví.

Zákon párování....

Žijete - li sám, nepočítejte s tím, že vám zvíře bude dělat společnost.

Foolův dodatek

Budete - li se snažit být pro své zvířátko zábavným společníkem, uděláte ze sebe naprostého pitomce, aniž byste dosáhl viditelného výsledku.

Psí zákon začínajícího kynologa....

Svého psa poznáte podle toho, že se k vám ve společnosti nehlásí.

Zákon ignorační.....

Zvíře nereaguje na žádný zvuk, který vychází z vašich úst.

Zákon proměny povah....

Psychicky labilní chovatel se postupem doby stává nebezpečným sám sobě i celé společnosti.

Loonyho dodatek

Každý chovatel se časem stane psychicky labilním.

Zákon klamání tělem....

Zvíře, které se k vám chová přátelsky, není vaše.

Druhý zákon klamání tělem....

Zvíře, které se chová přátelsky ke všem lidem kromě vás, je vaše.

Zákon totalitní....

Pes trpí fixní ideou, že pouze on přesně ví, co je pro vás dobré.

Idleův zákon priorit....

Podle psa je pro vás dobré vše, z čeho mu plynou výhody.

Zákon vytěsnění....

I malý pes dokáže ve vaší posteli zaujmout takovou polohu, aby pro vás nezbylo prakticky žádné místo.

Prvý zákon mesalianční.....

Pořídíte - li si za nemalé peníze psího šampiona v domnění, že na jeho sexuálních aktivitách budete vydělávat, pes bude zásadně odmítat všechny feny, za jejichž oplodněníje majitel ochoten zaplatit.

Druhý zákon mesalianční.....

Psího šampiona přitahují pouze feny bez průkazu původu, a intenzita pohlavního puzení k těmto fenám je tím vyšší, čím méně si majitel feny přeje štěňátka.

Plebejský zákon....

Oproti tomu psa bez průkazu původu přitahují zásadně feny šampionky s rodokmenem, za který by se nemusel stydět ani kníže Schwarzenberg.


+

Procházka po výstavišti.....

Zatím co mne panička pilně připravovala, česala a chodila se mnou v kruhu, Ondra s Luckou se vydali na obchůzku po ostatních kruzích a Ondra tam nafotil spousty jiných pejsků, kteří čekali se svými pánečky na to, až budou taky moci nastoupit do svých kruhů.
Tak tady je ještě malá ochutnávka rozmanitosti nás pejsků......


A ještě něčím byla tahle výstavní neděle vyjímečná, panička se tam potkala po dlouhých a dlouhých letech se svým skorobráškou, pejsčím pánečkem, se kterým kdysi jako malá vyrůstala, protože její maminka ho hlídala své kamarádce, a pak i s nima jezdil pár let na jejich chalupu.Sám má pro změnu chovnou stanici Brazilských fil, které jsou hodně úspěšné.

Dneska to bylo lepší.....

DUOCACIB BRNO, den druhý.....

Na druhý výstavní den jsem se pěkně vyspal do šediva(jelikož JSEM šedivý, nemůžu říct do růžova) a znovu jsme po ránu zamířili směrem na Brno.Tentokrát už byli všichni u kruhu dřív než my, protože kromě nás všichni v Brně spali v hotelu a nebo jako moji tátové, u Bredova pánečka.
Tentokrát s paničkou místo pánečka jeli Ondra a Lucka. Vybrali jsme si místo u kruhu, zaparkovali klec a křesílko, a začalo zase načesávání. Paničce přibyl na úpravu kromě mne i táta, tak si musela dát záležet, aby se na ní Mirka, která jinak tátu pořád krásně připravuje, nezlobila. Ale asi to nebylo nejhorší, protože jednu chvíli si nás Mirka spletla, myslela si že táta jsem já, a paničku pochválila jak pěkně mne zas připravila .


A přišla chvíle velké odvety, nastoupili jsme s bráškou a chodili jak o život. Ale jelikož se vystřídali rozhodčí, tak tentokrát opět po velkém rozhodování a porovnávání jsem ten lepší byl já! A zase se paní rozhodčí nemohla dlouho rozhodnout, kdo z nás dvou je lepší. Tak jsme si stejně jak loni s bráškou vyměnili pozice.
A já nakonec pomstil i tátu, protože toho italského gigola jsme odsunuli ze všech vítězných pozic.
Sice táta zase skončil na třetím místě, ale tentokrát vyhrál všechny tituly Dezzi.
Takhle se táta statečně vyrovnával se svojí prohrou, prostě si dal dvacet......
Tenhle fešně vypadající pejsek který tak pozorně kouká co jeho páneček dělá, je bráška Bredík....


DUOCACIB Brno,6.2. V1,CAC,res.CACIB,rozhodčí p.Alena AUERBACH,Česká republika

Tak už mi to začalo.....

DUOCACIB Brno 5.-6.2. 2011

Přesně podle verše z písničky "Stříhali dohola malého chlapečka"....tak už mu to začlo...
i mě začala nová výstavní sezóna. Už třetí....a budou mi tři roky....
Táta se ve třech letech stal velice úspěšným výstavním pejskem, udělal si Českého šampiona, ačkoli do té doby se každý z rozhodčích na něj netvářil zrovna moc nadšeně, protože byl a je přece jen kus psa, vyťapal si nominaci na nejprestižnější pejsčí výstavu CRUFT, na kterou se nenominoval ani jeden z těch psů, kteří moc velcí nebyli, ovšem s vyjímkou Dezziho a Drusillky.A málem i stihnul titul Grandšampiona.
Dá se říct, že mi všichni tři jeho synové jdeme zdárně v jeho stopách, i když nejúspěšnějším z nás je bráška Bernard(Brutusek) v Polsku, který je už nejen Polským šampionem ale i šampionem pobaltských republik a Moldavy.
Bráška Bred si při tom letošním zahájení taky už vystřihnul titul Českého šampiona, tak už jen jen mě zbývá krůček k tomu, abych ten titul taky dostal, totiž už jen jeden CAC.


Takže.... v sobotu pátého února jsem zahájil sezónu prohrou s bráškou. Ovšem po pravdě musím říct, že panu rozhodčímu trvalo velmi dlouho než se rozhodl komu z nás dvou přiřkne vítězství. Všelijak nás pozoroval ze všech stran, nechával nás chodit sem a tam, srovnával nás, a zase nás nechal chodit, až nakonec se přiklonil k tomu, že dá přednost bráškovi. Sice jsme bráškové, ale podle něj jsme každý úplně jiný pes, a tak se rozhodl, i když neřekl přímo proč, k nemalé radosti Bredovy paničky a pánečka pro něj. Ovšem my(já a panička) to tak neberem, je to přece v rodině. A velkou radost z toho měl i můj člověčí táta, jsme přece jen "jeho" klucí.

Mě to ovšem náladu nijak nezkazilo a smál jsem se na každého kolem, kdo se na mě podíval.I na nového kamaráda Roba, taky pejskaře, se kterým se panička seznámila právě přes tenhle můj blog.On má chovnou stanici Irských vlkodavů a Španělských galgů. S iráčkama už na výstavy ale nechodí, vystavuje jen ty galgy. To jsou také chrti, ale u nás velmi málo rozšíření a tím i málo známí psi. Tak to jsou Gerri, světlý, krátkosrstý, a Estrellka ta je hrubosrstá.
A jelikož musel hodně dlouho čekat než na ně přišla řada v kruhu, tak se vždycky na nás přišel podívat jak nám to jde, případně podržet palce když jsme nastoupili do kruhu. Jenže asi nedržel správně, protože to vyhrál bráška.
Nutno podotknout, že táta sám už tak úspěšný nebyl, že ho porazil Dezzi, tak to se ještě dalo pochopit, oni dva mezi sebou hodně s většími či menšími úspěchy bojují, ale nakonec je oba předběhl cizinec v českých výstavních kruzích, pes z Itálie. Pobral všechny tituly a jeho vítězství popravdě vzbudilo velké rozpaky u českých chovatelů. Ne že by byl nějaký šereda, ale prostě to nebylo až tak ono s předváděním a celkovou úpravou. Byl upraven po americku což je u nás ne zrovna obvyklá dandičí úprava. Svojí premiéru mělo i pár štěňátek z českých odchovů, jak Vlaďky z Hořic, tak i paní Musílkové ze Slaného, a i jedno kouzelné štěně z chovu německého, od Rosenbaumů. I když to už se jednou vystavovalo, tak to pro něj, tedy spíš pro ní, nebylo až taková novinka.

DUOCACIB Brno 5.2. V2,res.CAC,rozhodčí Jaroslav KUBALA,Slovenská republika.