02 ledna 2014

44 / 52


1 / Pátek 27.12.13
Při obhlídce kaktusů a orchidejí jsem zazanamenala toto. Vánoční kaktusy kvetou letos opravdu
na vánoce. Orchideje včetně vloni zakoupeného střevičníku mají poupata a pokvetou. U Celogyne jsem zaznamenala zatím pět puků, ale je možné že jich bude i víc, takže v březnu mne zase čeká záplava krásných bílých voňavých květů.
Skóre dne: Radost že se jim tak pěkně daří. I když některé tedy vloni pěkně namrzly.

2/ Sobota 28.12.13
Zkouším novou techniku. Místo špendlíčkování řezání. Shlédla jsem dost návodů na videích a dobrala se názoru že to je brnkačka. Dvě zničené koule jsem toho důkazem že někde dělám velikánskou chybu.....
Skóre dne: Jsem děsně natěšená až si nakoupím nových deset koulí a nějaké látky a začnu se učit a učit a učit.

3/ Neděle 29.12.13
Dneska den flákací. Mužskej si vyndal kapra z mrazáku a tak je o oběd postaráno. Smažení na pánvi je jeho hobby a dokáže se u toho motat věčnost. Já zase moc na pánvičce nesmažím takže kuchyň je jeho a já si celé odpoledne surfuju na netu a hledám návody a videa a připravuju se na další kolo. Teorie už by tedy byla načerpána a teď se tedy uvidí praxe. Vyhrabala jsem odevšad možně zbytky látek, vyprala je a vyžehlila....jak přindou vhod. Některé jsou ještě snad z dob než jsme se přestěhovali a já šila dceři nebo ze začátků tady když jsem v obchodě objevila zbytky po aranžérech....
Skóre dne: Těšení se těšeníčko a radost že zase můžu něco nového zkoušet a vytvářet!

4 / Pondělí 30.12.13
Tak a hurá do města a ze seznamu odkškrtávat položku po položce. I když to hlavní nemám protože jako na potvoru krejčovství i galanterka mají zavřeno....ale na základní a první tvorbu mám vše. Takže buď zničím další kouli nebo to bude alespoň trochu ke koukání. Zatím to ale vypadá na to druhé. Takže teď už jen začistit a uvidí se jak to bude vypadat.
Skóre dne: JO! Další vrchol ke zdolávání se blíží....

5/ Úterý 31.12.13
SILVESTR! MOJE ČERNÁ MŮRA!
Nemám totiž stále a doposud ráda silvestry trávené doma. A tak jsem si řekla že prostě je to normální den a jako takový ho budu trávit. A že se učím novou věc, celý den až skoro do půlnoci jsem tvořila a tvořila....krásně mi to uteklo, tu a tam jsem zakousla chlebíček, popila vínka a vůbec se nenudila....po půlnoci jsme se s nostalgií dívali na pořad Retro a v pohodě jsem šla v půl třetí spát.
Skóre dne: Jeden z mých nejlepších domácích Silvestrů! Takže proč nemít radost?

6/ Středa 1.1.14
Pokud by se měl celý rok brát podle rčení Jak na Nový rok tak po celý rok, tak by mi mělo bylo být celej rok fajn. Byl to takový vcelku poklidný a pohodový den....žádné hádky a kyselé ksichty, tak snad to tak bude i vícero dní v tomhle rozjíždějícím se roce.
Skóre dne: Ale jo, radůstka by se našla....

7/ Čtvrtek 2.1.14
Mňo, druhý den a hned začal nepříjemně. Někdo z potrhlejch kocourů z dua Baldrick - Jutys mi schodil mou oblíbenou vázu, takže nejen že jsem musela sbírat střepy ale pomalu přestěhovat kus obejváku kvůli tomu abych mohla vytřít vodu která natekla pod skříňku a do jinejch nepřístupnejch míst....a pak jsem se vypravila na rehabku na kterou jsem měla jít až zejtra. Sestřička se sice divila že mne tam nemá, ale všechno proběhlo jen s malým zpožděním. A jak jsem tak ležela na lehátku došlo mi že jsem to zvorala já a v okamžiku když už jsemse chtěla omluvit že jsem to zblbla povídá No jo, já to napsala vám a samjsem si to sem nezapsala....tak jsem byla zticha, jen jsem jí řekla že to už byla poslední rehabka a šla jsem dom. Až doma jsem se dodatečně utvrdila že jsem to opravdu zvorala já....A ZNOVA MĚ BOLÍ V KRKU A SPUSTILA SE MI RÝMA! UŽ POTŘETÍ!!!!!
Skóre dne: Ale jo, až na to frkání by to šlo!

Inspirace a co k ní stačí....


Inspirovat nás může cokoli k čemukoli.
Životní trápení někoho donutí napsat knihu z které se stane bestseler který si vynutí dalších osm dílů, okamžitě filmově zpracovaných a z nezaměstnané mámy se stane milionářka.
Někoho zase inspiruje k psaní básní které přežijí staletí.
Jiného inspiruje život kolem něj k nafocení fotek které se stanou nesmrtelné....
Milované osoby nás můžou inspirovat k věcem o kterých ani nemáme tušení že jich jsme schopni, ale kvůli nim je začneme dělat.
Inspirace má krásné jméno Múza, je to víla která nás celý život provází ať píšeme, fotíme, tančíme, zpíváme. Vždy existuje někdo kdo k nám tu vílu pošle, kdo nás něčím inspiruje.
Mě k inspiraci zcela prozaicky dovedl internet. Jmenovitě jedna sociální síť. A vlastně i za to že jsem se s touhle sítí zkamarádila vděčím také osobě mému srdci blízké. Díky tomu jsem přišla na skupinu šikulek které tvoří krásné věci a začala jsem je tvořit také. Jsou mou vděčnou inspirací a já jsem ráda že existují.
Ale není to jen tvoření čím mne internet inspiroval. Díky tomu že Múzu která má na starosti psavce mi poslala jedna dandíkářka jsem začala blogovat. Díky blogu ke mě přišla i Múza fotografická, někdy zavítá Múza - básnířka a dokopá mě k tomu napsat nějakou básničku.
Jak říkám, inspirovat nás může cokoli k čemukoli a my bychom se těm inspiracím či Múzám neměli vzpírat. Protože tak se můžeme dobrat spousty zajímavých věcí a nápadů. A taky se může stát že i my se pro někoho staneme inspirativními a on se vydá trochu jinou cestou než původně zamýšlel. Může se zbavit určitého trápení protože zjistí že v tom není sám a že se s ním dá bojovat.
Můžeme ho naučit zajímavým věcem.
Inspirace je zkrátka hnacím motorem našich životů, lásek, práce i koníčků a přináší nám mnoho radostí....

Tohle je výsledek mé nové inspirace...


ČERVENEC....


Hurá do prázdnin...
Teploučka a sluníčka...
A jelikož je už víc času dám jen jeden měsíc....
ČERVENEC
1


2

3


5