02 ledna 2014

Inspirace a co k ní stačí....


Inspirovat nás může cokoli k čemukoli.
Životní trápení někoho donutí napsat knihu z které se stane bestseler který si vynutí dalších osm dílů, okamžitě filmově zpracovaných a z nezaměstnané mámy se stane milionářka.
Někoho zase inspiruje k psaní básní které přežijí staletí.
Jiného inspiruje život kolem něj k nafocení fotek které se stanou nesmrtelné....
Milované osoby nás můžou inspirovat k věcem o kterých ani nemáme tušení že jich jsme schopni, ale kvůli nim je začneme dělat.
Inspirace má krásné jméno Múza, je to víla která nás celý život provází ať píšeme, fotíme, tančíme, zpíváme. Vždy existuje někdo kdo k nám tu vílu pošle, kdo nás něčím inspiruje.
Mě k inspiraci zcela prozaicky dovedl internet. Jmenovitě jedna sociální síť. A vlastně i za to že jsem se s touhle sítí zkamarádila vděčím také osobě mému srdci blízké. Díky tomu jsem přišla na skupinu šikulek které tvoří krásné věci a začala jsem je tvořit také. Jsou mou vděčnou inspirací a já jsem ráda že existují.
Ale není to jen tvoření čím mne internet inspiroval. Díky tomu že Múzu která má na starosti psavce mi poslala jedna dandíkářka jsem začala blogovat. Díky blogu ke mě přišla i Múza fotografická, někdy zavítá Múza - básnířka a dokopá mě k tomu napsat nějakou básničku.
Jak říkám, inspirovat nás může cokoli k čemukoli a my bychom se těm inspiracím či Múzám neměli vzpírat. Protože tak se můžeme dobrat spousty zajímavých věcí a nápadů. A taky se může stát že i my se pro někoho staneme inspirativními a on se vydá trochu jinou cestou než původně zamýšlel. Může se zbavit určitého trápení protože zjistí že v tom není sám a že se s ním dá bojovat.
Můžeme ho naučit zajímavým věcem.
Inspirace je zkrátka hnacím motorem našich životů, lásek, práce i koníčků a přináší nám mnoho radostí....

Tohle je výsledek mé nové inspirace...


28 komentářů:

  1. Kouličky jsou opravdu zajímavé.Máš šikovné ruce.

    OdpovědětVymazat
  2. Inspirace má naštěstí mnoho podob a přichází k nám z různých a mnohdy nečekaných směrů. Já si tu svou  každopádně nemůžu vynachválit, protože už po léta neslábne. Inspirace je prostě radost .

    OdpovědětVymazat
  3. Jsi úžasně šikovná. Nová technika a ty z toho hned vyrobíš takové krásy.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký článek a ty kouličky jsou krásné. Někde jsem viděla video, jak se to dělá, ale výsledky nebyly tak krásné, jako ty tvoje. Ta kombinace bílé s modrotiskem a doplněná kytičkami je velmi příjemná. za chvíli už začneš vyrábět velikoneční vajíčka že? Jsou také, jako kouličky polystyrénová. Dneska mě na blogu Helenka inspirovala k malilinkému básnění v komentáři na její básničku

    OdpovědětVymazat
  5. Jseš umělkyně každým coulem. Fotografie a výtvarno. A kolik potěšení přinese. Blahopřeji!

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, milované osoby nás dokážou fakt inspirovat. Jsem zářný příklad, jak si při tom i zcela neobrazně rozbít hubu

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Ano, výsledek silvestrovské zábavy,alespoň pro mne .Abych nemusela čučet na ty blbosti v televizi ale vydržela na živu do půlnoci.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]:Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
  9. [5]:Už jsem se na ně ptala, zatím měli vyprodáno. Já totiž doma moc zbytků nemám, nejvíc mám toho modrotisku takže  jiná než modrobílá kombinace nepřipadala v úvahu....a vyšla skvěle. I když to provedení není ještě nic moc....ale hodně se tá zamaskovat pak těma šňůrkama a kytičkama....

    OdpovědětVymazat
  10. [4]:Ještě to vůbec není ono, tohle bych se ještě styděla dát někomu za peníze....i když vím že jiní by to pálili za prachy hned....

    OdpovědětVymazat
  11. [3]:Ještě to má spoustu much na vychytání, nemysly si.....

    OdpovědětVymazat
  12. [2]:I když někdy je ta inspirace dosti finančně nákladná. Ovšem inspirace k tomu jak se dostat k financím se pořád někde ještě toulá

    OdpovědětVymazat
  13. Krásně jsi to shrnula a vidím,že nezahálíš,tuhle metodu jsem už taky zkoušela,líbí se mi víc,než to špendlíkování.A navíc se můžou zužitkovat všelijaké zbytky látek,které spolu ladí. K tvým výrobkům u mě,prodala jsem jen osm kousků a tři jsem si vzala domů,takže zbylo na příští rok,tady to moc nejede,takže už nebudu zkoušet,ale za pokus to stálo.

    OdpovědětVymazat
  14. Tvé výtvory jsou skutečně moc hezké,dávám tě do výběru TT.

    OdpovědětVymazat
  15. Vendy, zvládla jsi další novou techniku. Moc se mi tvoje kuličky líbí. Jsou nádherné. Žádné chyby nevidím. Ty totiž na net nedáš nic, co není dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  16. [17]:Omyl ...je to vyfotografované z větší vzdálenosti takže to vypadá dobře. Zblízka je to o dost horší. Tak zase opravdovou katastrofu bych sem fakt nedala. Ale jak jsem říkala, peniažky bych za toto nepýtala....eště nie

    OdpovědětVymazat
  17. [16]:Já ti taky děkuji, to už jseš druhá! Za první inspiraci to byla Radka....to mě tam nebudou mít rádi     

    OdpovědětVymazat
  18. [15]:Mě z toho co jsem dělala sem na trhy zbyl andílek, věneček a tři koule. Jednu jsem dala synově přítelkyni, jednu jsem ještě dodatěčně prodala a jednu jsem vzala sestřičce na rehabku. A věneček a andílek putovaly k mamině....to je zvláštní, ze skupiny na fb od jedné z píchalek žijící v Německu vím že to alespoň tam co je ona jde docela dobře. Ona sama to taky dělá na prodej a problém nemá....jenže Německo je veliké...

    OdpovědětVymazat
  19. [20]: U me je prave problem,ze jsme vesnice,nemam na to publikum.Kdybych byla ve meste,urcite bych prodala vic.

    OdpovědětVymazat
  20. Máš pravdu, inspirace je všude kolem nás.

    OdpovědětVymazat
  21. Koulicky jsou moc pekne, taky delam patchwork, hlavne velikonocni vejce,ale tohle je zas neco jineho. Jestli to zvladnu odkoukat z fotek, asi se budu opicit )Ale ja bydlim daleko, tak zadna konkurence nehrozì   

    OdpovědětVymazat
  22. [24]: Já začala vloni v říjnu, takže velikonoční tvoření mne teprve čeká. Tedy jestli bude někdo něco chtít. Moc to tu nejde, o tom jsem se přesvědčila o vánočních trzích.....takže zase tak nejspíš pro známé jako dárky....

    OdpovědětVymazat
  23. Napsala jsi to moc hezky, Vendy, je to tak. Kolem nás je spousta inspirace a kdo ji umí využít, má život plný radosti.

    OdpovědětVymazat
  24. Vendy, já už jsem obdivovala tuto kombinaci na Ženském klubu a jestli pojedeš v dubnu na náš sraz, objednala bych si právě v této kombinaci tři kouličky a jestli budeš zkoušet i zvonky, tak možná dvě kouličky a zvonek k tomu. Chtěla bych to jako vánoční dekoraci, takže máš čas. Když to nezvládneš do jara, pak až zase v říjnu.  

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....