28 března 2023

I když přání aby už ....

 


.... dala zima pokoj a začalo jaro bylo ve 
vašich komentářích jako hlavní linie, už včera tu byly dopoledne i odpoledne solidní sněhové vánice a ráno mě čekalo nemilé probuzení do bílé. A teď už opět je venku vánice jak na horách. Ale! My se na zimu vykašleme a podíváme se do krásného slunečného (tedy alespoň částečně) desátého března, kdy jsem se před inaugurací courala po městě. Když jsem zjistila že budu mít k dispozici skoro dvě hodiny času, původní plán byl stavit se za kamarádem v obchodě. Jenže ten měl jediný den volna a ten věnoval bohulibé činnosti jakou jsou návštěvy institucí související s daňovým přiznáním. 
No jo, kterým směrem tedy nasměrovat své kroky? Nakonec díky mé poloze bylo rozhodnutí jasné. Směr Jindřišská věž.... A výstup na ní.
Je hanebné, že mě jako Pražáka na tuto možnost navedla až mimopražská blogerka která si tam vyšlápla a tím mi dala tip na jednu z možných návštěv. Ale netušila jsem že se uskuteční už teď, původně jsem jí měla v plánu až na dobu kdy budu na chatě a půjdeme s Padesátkou na jednu z našich pražských Aperol tour. Na věž jsem zcela paďoursky vyjela výtahem, u vědomí, že zatěžovat dopředu nohy výstupem po kolika schodech když mne čekalo bůhví jak dlouhé stání na hradním nádvoří není úplně dobrý nápad.
Výhledy na Prahu byly luxusní, cesta dolů z věže taky a já se tedy mohla vydat spokojeně na metro směr Malostranská kde měla naše výprava sraz před závěrečnou ztečí Pražského hradu ....