08 září 2021

Odpočinuli jste si od nich....


.... ale jsou tu zase. A budou. Květy. 
Nějak se mi tu namnožily, za tu dobu co jsem buď nepsala, nebo vás seznamovala s jinými krásami. Jako naposledy výletem do Rakouska. K tomu ještě jeden dodatek. Rakousko a covidová opatření. V Rakousku můžete kamkoli jít bez roušek a respirátorů. Do obchodů, do restaurací, do MHD. V Rakousku vám to nikdo nepřikazuje. Chcete nosit roušky? Noste je. Nechcete nosit roušky? Nemusíte. Je to na každém jednotlivci, zda chce nebo nechce. Nikdo vám nezakáže vstup do obchodu, nikdo vás nepokutuje když sedíte uvnitř restaurace s kamarády, nikdo vám nediktuje rozestupy. Pokud obchodník uzná, že by měli zákazníci mít roušku, slušně je požádá.
Jaká úleva když si nemusíte nandavat a sundavat roušku když chodíte po obchodech či památkách. Jaké pak je rozčarování, když tady přijdete na zříceninu hradu kde je pár lidí a musíte povinně nasadit respirátor a funět s ním po schodech do věží. 
Myslím, že už by bylo na čase naučit se prostě žít s tím, že tu už máme novou formou respiračního onemocnění, ale nedusit lidi proti jejich vůli různými opatřeními, které jsou vesměs ve své podstatě kontraproduktivní. Nechat to na každém jak se s tím chce srovnat.
Tolik malé odbočení, a teď k těm květům. Opět budou příspěvky tzv. do barvy. A opět tam najdete květy jarní, letní a občas i už ty pozdně letní ....