29 srpna 2012

Přírodní....

A nesmí chybět ani květinky a rostlinky....

Celík zlatobýl...


Tuhle potvoru jsem taky měla na zahrádce, je to rychle rostoucí liána a má zvláštní ježaté plody a uvnitř čtyři velká černá semena. Nevím jak se jmenuje ale já jí říkám Trifid....tuhle jsem načapala na šípkovém keři.


A takové má květy....


Tyhle zvláštní útvary na šípkových keřích jsou často k vidění....jak z loňska, tak z letoška. Je to něco podobného jako jsou duběnky nebo čarověníky.


Pomník...

Tu trasu kterou jsem šla na Palici pěšky, jsme kopírovávali na kolech po cestě která se skorem celou dobu vinula hluboko pode mnou. Byl to taky docela dobrej záhul protože vede do hodně dlouhého a táhlého kopce, kde je jen málo rovinek na odpočinek. Přiznávám se , že jsem ho nikdy nedala najednou v sedě, alespoň kus jsem vždy podle momentální fyzičky šla a kolo tlačila. Samozejmě že za nesouhlasných poznámek dítek, které mi neustále připomínaly že mám nejlepší kolo, s nejvíce převody a navíc oproti nim treka a že to nevyjedu....Řekla jsem jim že jezdím pro radost a ne proto abych na tom kole funěla jak hroch a někde z něj vysílením spadla a rozbila si ústa. Pak už jsem raději jezdila sama nebo s mužem, který byl na tom s fyzičkou ještě hůř, tudíž neměl sílu ani na ty jedovaté poznámky.

Když se ten kopec vyšlápnul, a najelo se na cestu vedoucí po Třebovských stěnách, stávala vedle ní něco jako boží muka, byl to však pomník jednoho z původních německých obyvatel. Neřeklo se tomu místu jinak než U Johánka. Byla jsem dost překvapená když místo původního pomníku, napůl zarostlého v křoviskách na mne vykoukl nový, upravený. Ale ještě víc mne překvapil nádherný pískovcový blok který byl původně skrytý v tom pomníku. Jestli do něj někdo naboural, nebo se rozpadl to nevím, prostě tam najednou je....





Nevím kdo to byl, ani proč má ten pomník zrovna tady, stranou všech frekventovaných cest....

Západové....

Moc se mi líbí fotky západů jaké má Hanka nebo Jitka na svém blogu. Já nemám štěstí na to, abych se v době západu vyskytovala někde na placatém místě. Jsme v údolí a než se dostanu někam na rovinu už mi sluníčko zaleze za další kopec. Jsem tak odsouzená (zatím) k tomu, abych se mohla kochat jen barevnou hrou oblaků na obloze, kterou ten západ vyvolá....





Tři pozvánky....

Ráda bych vás pozvala na tři zářijové výstavy pejsků
kde se budeme s Bobešem aktivně učástnit. Pro ty
které by zajímalo jak to na výstavách chodí, nebo
by chtěli vidět různé psy, bydlí v dosahu měst kde
jsou pořádány či by si chtěli udělat výlet jsou to
tyto výstavy:

1.9.2012 Rybníky u Dobříše
Krajská výstava.


15.9.2012 Mladá Boleslav
výstaviště Krásná louka
63. klubová výstava teriérů

a


29.9.2012 Brno - výstaviště
Národní Moravskoslezká výstava psů

Jste srdečně zváni Usmívající se