12 srpna 2013

Znovu na Kozlově....


Minulé úterý bylo takové
trochu překvapivé. Dostavil se kamarád fotomaniak a vyrazili jsme na nedaleký Kozlovský hřbet vyvětrat a vyzkoušet naše nové aparáty...jelikož bylo dost ostré sluníčko a já si navíc navolila v rámci všelikého nastavování a přestavování nevyhovující podání barev, nebyla jsem výsledkem moc nadšená. Ale za to nemohl foťák ale jaksi fotografka. Takže se za trochu prapodivnou barevnost a tu a tam opravdu hodně velké přepaly velice omlouvám....pořád to prostě nemám vychytaný.A jelikož mám teď takovou "okurkovou" sezónu, ale na druhou stranu moje blogová závislost mi nedá něco neuveřejnit tak se za tyhle ne moc povedené snímky tak trochu stydím.


Mimochodem Kozlovský vrch se jmenuje podle nedaleké vesničky Kozlov, která je známá jako rodiště rodiny Vejrychových z které pocházela manželka Maxe Švabinského a kde také malíř žil a tvořil. Je zde i muzeum M.Š. a jeho ženy, která též malovala, právě v chaloupce kde žili.



















Musím říct, že na podzim když jsou ty buky kterých tu je velmi mnoho zlatě zbarvené, se mi tu líbí víc. Má to co do sebe, protože alespoň vyniká ten barevný rozdíl oproti jehličnanům....