10 listopadu 2012

Kalendář č.2.....

Rok se sešel s rokem a zase tu vyhlašují TOP 12 +1 fotek na blogový kalendář na příští rok. Stejně jak vloni si vy sami čtenáři vyberete své favority kteří budou pak v záhlaví blogu a stejně jak vloni máte k dispozici Dandíkovu galerii (odkaz je v menu) kde můžete procházet a hledat tu fotku, která se vám líbí nejvíc. Fotky z letošního roku začínají od Galerie č.8. Tak nějak uceleně, je fakt že ještě některé jsou poházené i po Galerii 6 a 7. Anebo můžete projíždět články v letošním roce což je ale zdlouhavé.....stejně jak vloni vyberu ty které dostanou nejvíc hlasů. Takže vybírejte, vybírejte, vybírejte. Usmívající se A já se budu na váš výběr těšit!

P.S. Abych měla jednodušší práci já i vy, tak vás prosím o jedno, když kliknete v galerii na fotku která se vám líbí je v levém dolním rohu číslo snímku, takže vás prosím napište mi spíš to číslo než čtvrtá fotka zleva apod. Díky

Velké hlasy.....Leonard Cohen

Klobouk, výrazný nos a hluboký trochu chraplavý hlas....to jsou nezaměnitelná poznávací znamení dnešního Velkého hlasu, kanadského básníka, prozaika a známého písničkáře Leonarda Normana Cohena. Ač zpívá již dlouhá léta, já osobně jeho písničky zaregistrovala (v jeho podání) teprve někdy před sedmi lety. Znala jsem některé z nich v podání buď Václava Neckáře (Suzanne) nebo z alba které vydal herec Juraj Kukura.

Narodil se 21.9.1934 v židovské rodině v Motrealu a vyrůstal ve Westmountu na Montrealském ostrově. Hudebně jsou Cohenovy první písně založeny na folkové hudbě. Od začátku 70. let prokazuje jeho hudba vliv různých druhů popmusic a kabaretní hudby. Až od 80.let začíná typicka zpívat hlouběji s podporou ženských vokálů.

Cehenovy písně jsou často citově vážné a lyricky složité, plné metafor a jiných básnických prostředků než bývá obvyklé u jiných autorů. Častá jsou téma náboženství, izolace a složitosti mezilidských vztahů.

Jeho hudba se stala velice inspirující pro ostatní písničkáře a byla nahrána více než stovka coververzí jeho písní.

V roce 1967 se přestěhoval do USA a pokračoval zde v kariéře folkového zpěváka. Jeho píseň SUZANNE se stala hitem pro folkpvou zpěvačku Judy COLLINS, která s ní byla úspěšná na mnoha folkových festivalech. Jeho dalším velkým hitem je píseň Hallelujah z roku 1984.

Jak jsem zmínila, u nás skvěle jeho písničky přezpíval Juraj Kukura a Václav Neckář....










Zpátky k přírodě....

Takže zpátky k přírodě od výstavních kruhů. A hned s jedním překvapením, objevila jsem včera na forsýtii asi deset rozkvetlých kvítků...nějak se holka asi spletla...


I růžička má ještě jedno poupě, už dlouho, dokonce vydrželo bez úhony i ten sníh co napadal. Ale vypadá že má stejně z toho studeného počasí chudák husí kůži....






Prozatím poslední s Bobešem....

Jelikož už tu bylo Bobeše dost plno, tak pro nějaký čas jsou tyhle
tyhle poslední....tedy ty "chlubivé"....


Bobešova (před) siň slávy, aneb
výsledek čtyř výstavních sezon, od první medaile do poslední....jen za tu letošní jsme přivezli dom
pohárů šest...



A takhle si hoví, narve si kočku pod hlavu místo polštáře a chrní