17 srpna 2014

Práce šikovných rukou.....


Když Helenka na svém blogu rozjela prezentaci
krásných prací šikovných řemeslníků tak jsem si hned říkala že budu mít další popud na rozhlížení se kolem sebe a nacházení takových krásných věciček. A taky že jsem něco z toho našla. Jsou to detaily na zrekonstruovaném městském muzeu v Třebové. I když teď jsem na rozpacích jestli to vlastně do té prezentace zapadá. Něco je totiž zrestaurované ale něco je uděláno zcela nově. Ona ta budova byla velmi zanedbaná a takbylo spousta věcí buď úplně omláceno nebo v havarijním stavu. Ale po celkové rekonstrukci se zase skví v plné své kráse. No uvidím, to ať už si Helenka rozhodně sama jestli to do jjí prezentace patří nebo ne .....



Nejvíc krásných detailů jsem našla hlavně na těch vstupních dveřích. Ať už práce řezbářů, kovářů či kameníků





Ale i okna nepřišla zkrátka. I když tady se domnívám že tyhle podokenní ozdoby jsou nově vytvořené. Neuvědomuju si totiž že bych si jich před rekonstrukcí všimla a jsou pod všemi okny, i v patrech. Ostatně i odlišná barevnost pískovce tomu nasvědčuje.





P.S. Zjistila jsem že v určitou dobu a na určitém místě chaty jde ten internet líp, takže už mám lepší možnost psát i odpovídat. Hurá!