24 července 2011

Když je papoušek šikula....

Kakaduové jsou velice šikovní, což ostatně potvrdil i náš Ferdásek způsobem sobě vlastním. Vynesla jsem ho v kleci ven, aby se zase vyvětral, a za několik málo okamžiků už prchnul z klece na vrbu, na kterou klec věšíme. Ještě že je ve stádiu přepeřování a tím pádem mu vypadaly letková pera a nemůže létat. Naštěstí. Než jsem ho vrátila do klece, daly jsme ho s dcerou na zem a on začal pochodovat pěkně se šošolkou nahoru jak pan generál. Bohužel i když jsem svištěla pro foťák, měla jsem špatné nastavení a tak fotografie byly nepoužitelné. Ale jelikož se na zemi necítil bezpečně vylezl dceři na rameno a odtamtud se rozhlížel. Pro jistotu ale už pak šel na dvířka klece zámeček, aby ho zas náhodou nenapadlo si hrát na Coperfielda....

Abych zapomněl.....

Dneska mi odjel Báča a Lucka s Míšou na dovolenou. Dělal jsem všechno možné aby mě vzali sebou, ale nechtěli, že jsem ještě moc neposlušnej, malej a báli by se mne nechat na chatě zavřeného, že bych tam něco rozkousal. A tak mne vzala panička samotného na procházku, abych trochu zapoměl a vylítal se. Bobeš taky dělal co mohl aby šel s námi, ale tentokrát měl smůlu..


Typická letní kytička, Slzičky panny Marie, čili hvozdík.
Taky se vám zdá, že ty jiřinky kvetou čím dál tím dřív?
Kvetoucí bělotrn láká čmeláky....
Plody kaliny postupně začínají červenat, zatím jenom tam kam může sluníčko.
Zespodu jsou ještě bleďounké, s červeným líčkem.
Na drátě seděl divoký holub hřivnáč a shlíšel na nás s mírným despektem.
Moc se mi líbí jeho ladné držení hlavy, leckterá žena by mu tu štíhlou šíji záviděla...

Už jsem zase o něco větší....

Tak už je mi sedm měsíců a zase jsem o něco větší a hezčí....to si alespoň o mě myslí panička a Lucka. Našel jsem si po vzoru micin pozorovatelnu i postel na okenním parapetu, odtamtud kontroluji situaci jak v kuchyni, tak venku na chodníku. A když už mne to nebaví, dám si tam šlofíka.