12 července 2011

Kontrolor.....

Jak jsem psala recept měla jsem u toho kontrolu . Nedovedete si představit, jak je pracné psát s papouškem na hlavě a ještě při tom fotit....tak se omlouvám, že na té jedné fotce je trochu na kraji.

Ještě něco dobrého....

Mám spoustu vyzkoušených a osvědčených receptů, jak na jídla hlavní, tak na různé koláče a jiné sladkosti. A jsou prověřené lety a dvěma dětmi. Jedním z nich je švestkový koláč s mákem.Recept to není můj, to přiznávám, ale je z jednoho časopisu nicméně je opravdu vynikající. Takže až začnou švestky nebo blumy, s chutí do něj....
Na linecké těsto: 200 g másla, nebo rostlinného tuku
100 g moučkového cukru
300 g hladké mouky
1 vejce
Na náplň: 200 g mletého máku
70 g cukru krupice
50 g medu
50 g másla
200 ml mléka
500 g vypeckovaných švestek

Na drobenku: 100 g másla
100 g hrubé mouky
200 g cukru krupice
Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami v pevné těsto a necháme odležet v lednici.Takto připravené těsto rozválíme na tenký plát který propícháme vidličkou. Mléko, cukr, med a máslo přivedeme k varu, potom přisypeme mák, provaříme a necháme odstát dokud není vychladlý. Vycladlou makovou hmotu stříkáme buď sáčkem nebo klademe lžící v úhledných proužcích a do mezer skládáme vypeckované švestky. Nakonec posypeme drobenkou a pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Když jde koláč optrně nadzvednout nožem a má zlatavou barvu je hotovo.....Dobrou chuť!
A ještě malá ukázka toho, že i pánové jsou na vytváření různých dobrůtek machři a o nápady u nich není nouze.....
Na Helloween jak dělané, i když tyhle prsty byly na čarodějnice .