20 července 2010

A zas trochu květinek...

Další a další květinky paničce rozkvétají na záhonech a pnou se buď po zábradlí terasy anebo po staré švestce. Některé těmi horky odkvetou tak rychle, že je ani nestačí panička vyfotit, ale některé se drží déle a dělají parádu a pastvu pro oči i včely.
Jedny s těch déle kvetoucích jsou nenáročné ale pěkné denivky. Jejich jméno napovídá, že každý květ má jen jeden den života, ale na stonku je jich víc a tak vlastně neustále rozkvétají neúnavně skoro celý červenec a srpen. Další ozdobou jsou smetanově bílé svíce juky, jemně vonící po citronu. Po švestce se pne růžová drobnokvětá růže, ale její květy tvoří malé vonné kaskády. A dalším pnoucím kouskem je rozkvétající klematis, ještě není v plné nádheře, ale i tak je se na co dívat.





















Červená





Růžová











Juka





















Kaskáda
Klematis

Jak to bylo za horka...

Za o něch horkých dnů nám bylo nedobře. Nechtělo se nám ani hýbat, ani jíst. Většinu dne jsme prospali kde se komu nejvíc líbilo.
Bak u paničky v posteli, Elvis na mojí kleci anebo v krabici, Matylda v pelíšku, Megina na věži, Jutýsek v obýváku na koberci a já buď na zvířecí pohovce anebo v obýváku přitulený k Bakovi.
Ale nejlíp nám bylo pod stolem v kuchyni na dlaždicích, ty pěkně chladily.
Taky se mě pokoušeli ochlazovat s nima v bazénu, ale tuhle zábavu jsem bojkotoval, rozhodl jsem se , že nebudu plavat. A taky jsem to dodržel, neplaval jsem, rovnou jsem šel ke dnu!
Ještě to zkusili dvakrát, ale vždycky ze stejným výsledkem. Pak už to vzdali a já měl klid. A nějaký řečičky o tom, že je to pro mě jen dobrý, tak ty jsem nebral ale vůbec vážně ...














Horko














V krabici












Vedro
Odpočinek








Nebudit!












Siesta
My klucí....
Chladím se,jak se dá
Ještě že už je zas příjemné, snesitelnější počasí.Snad už taková vedra nebudou!!!